Nieuwsalert per mail ontvangen

Verbinding grootste skigebied van Oostenrijk verloopt volgens plan

‘De kring sluit zich’ is het motto van Ski Arlberg dit jaar. Dankzij de nieuwe verbinding tussen Zürs en Stuben/Rauz kunnen skiërs vanaf dit seizoen alle dorpen aan de Arlberg gemakklijk met de ski’s bereiken. Daarmee wordt het skigebied het grootste skigebied van Oostenrijk dit jaar. En het mooie is: de verbinding verloopt volgens plan.

In de afgelopen tijd werd 45 miljoen euro vrijgemaakt om vier nieuwe liften neer te zetten, te weten de Trittkopfbahnen I en II, de Albonabahn II en de Flexenbahn. Via deze verbinding is het vanaf december mogelijk om helemaal van St. Anton naar Warth te skiën. Het complete skigebied telt daarmee 305 aaneengesloten pistenkilometers en overtreft daarmee de 270 km van de recordhouder Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn ruimschoots. Op 2 december opent het skigebied de lift officieel en vanaf dan kun je dus genieten van het uitgestrekte skigebied.

Op dit moment wordt er ontzettend hard gewerkt om de lift en de stations op tijd af te krijgen voor de officiële keuring die op 1 november gepland staat. De tijd dringt voor het komende grootste skigebied van Oostenrijk dus, zeker als je de actuele foto’s hieronder zit. Toch laat een vertegenwoordiger van Ski Zürs weten dat de bouw volgens plan verloopt. Nog even dus… De kabel van de eerste sectie van de Trittkopfbahn zit er in ieder geval op.

0304

050607p1020011

p1020012p1020019p1020022p1020024

Een video van de werkzaamheden en de actuele status vind je op de website van ORF. Wil je meer weten over de nieuwe verbinding? Lees dan het uitgebreide artikel van februari.

Nieuw grootste skigebied van Oostenrijk

Nieuw grootste skigebied van Oostenrijk in 2016/2017

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in