Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Vele sneeuwval slecht voor toerisme

Wintersportredacteur

Dat het flink gesneeuwd heeft in januari, is geen nieuws meer. Je zou denken dat met zoveel sneeuw het wintersportseizoen niet mooier kan zijn. Toch zitten er flink wat nadelen aan al die sneeuw. Toeristen blijven thuis en dat kost de toeristische sector veel geld.

Sneeuwval nadelig voor toerisme

Hoewel de officiële statistieken van het winterseizoen nog niet binnen zijn, klinken de berichten uit de hotellerie maar weinig positief. Petra Nocker-Schwarzenbacher, woordvoerster van de Oostenrijkse KVK, laat weten dat een aantal hotels, pensions en appartementen een daling van 4 tot 6% in het aantal boekingen merkt. Allemaal dankzij de grote hoeveelheden sneeuw in januari.

De ‘weekendskiërs’ blijven thuis

De vele negatieve berichten en wegversperringen hebben ervoor gezorgd dat vooral weekendskiërs thuisblijven. Dit zijn bijvoorbeeld de mensen uit eigen land of uit de omringende landen die voor één of twee dagen naar een skigebied reizen. Er is een daling van maar liefst 50% te merken.

Positief over de rest van het seizoen

Februari is vaak de beste wintersportmaand van het seizoen. Tijdens deze maand verdienen bedrijven in de toeristische sector het meest. Petra is dan ook nog steeds positief over de rest van het seizoen. De carnavalsweek in maart biedt bijvoorbeeld ook nog hoop. Pasen daarentegen valt behoorlijk laat dit jaar. Ondanks alles hoopt Petra het seizoen zonder rode cijfers af te sluiten.

 

Nog meer ellende van de sneeuwval

De vele sneeuwval is niet alleen nadelig voor de toeristische sector. Ook voor de lokale bevolking is het niet ideaal. Zo klagen bewoners uit Salzburg dat het veel te lang duurt voordat de sneeuw wordt opgeruimd en loopt de sneeuwschade op naar enkele miljoenen euro’s. ASFINAG meldt al behoorlijk wat tonnen zout te hebben gebruikt en ook het aantal uren dat sneeuwschuivers inmiddels aan het werk zijn, loopt flink op.

Meer sneeuw voorspeld

Vannacht is het opnieuw gaan sneeuwen in de Oostenrijkse skigebieden. De sneeuwval houdt in ieder geval tot en met dinsdag aan. Lokaal kan er meer dan 40 centimeter sneeuw vallen. Bekijk hieronder het weerbericht.

Weerbericht: na sneeuwval volgen warme dagen vol zon

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in