Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Weerbericht: na sneeuwval volgen warme dagen vol zon

Wintersportredacteur

Vorige week schreven we dat na het warme weekend een paar dagen met sneeuw zouden volgen. Deze voorspellingen zijn in elk geval uitgekomen, want op veel plekken in Oostenrijk, Frankrijk en Zwitserland sneeuwt het op dit moment. Tot en met dinsdag sneeuwt het nog flink door en het lijkt erop dat daarna de temperaturen weer omhoog schieten. 

Vandaag en morgen sneeuw

Vanochtend plaatsten we al een artikel met beelden van de sneeuwval van vandaag in de Oostenrijkse skigebieden. Maar na een rondje skigebieden op Bergfex.com, blijkt dat het ook in Zwitserland en Frankrijk aardig sneeuwt. Volgens de voorspellingen blijft het vandaag sneeuwen in Frankrijk en Zwitserland. In Oostenrijk wordt ook een paar centimeter verse sneeuw verwacht. In de Italiaanse Alpen is het overwegend zonnig en droog. Hoeveel sneeuw er naar verwachting gaat vallen, zie je in de tabel hieronder. Het blijven voorspellingen, dus we kunnen niet met 100% zekerheid zeggen dat deze hoeveelheden ook daadwerkelijk gaat vallen

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Skigebied Verwachte sneeuwval in cm
Oostenrijk
Serfaus-Fiss-Ladis 42
Zillertal Arena 43
SkiWelt Wilder Kaiser-Brixental 28
Skicircus Saalbach Hinterglemm 35
Snow Space Salzburg 22
Ischgl 27
Sölden 17
Kitzbühel – Kirchberg 37
Ski Arlberg 57
Kitzsteinhorn 49
Frankrijk
Les Trois Vallées 22
Portes du Soleil 11
Espace Killy 19
Les Sybelles 23
Le Grand Domaine 15
La Plagne 18
Zwitserland
Zermatt 16
Verbier 16
Saas-Fee 14
Adelboden 18
Laax 21
Davos 34
Italië
Val Gardena 1
Alta Badia 1
Seiser Alm 0
Val di Fassa 0
Kronplatz 2

Na sneeuw en bewolking komt de zon

Als we de weersvoorspellingen mogen geloven, krijgen ze in de Alpen twee ‘slechte’ dagen en volgt daarna prachtig weer. Niet alleen in Oostenrijk, maar ook in Zwitserland, Frankrijk en Italië wordt kaiserwetter verwacht, oftewel een strakblauwe lucht en zon. Helaas gaat dit wel gepaard met hoge temperaturen, want vanaf woensdag stijgt het kwik tot ruim boven het vriespunt. Gelukkig ligt er overal genoeg sneeuw en zullen de temperaturen na het weekend weer langzaam dalen. De sneeuw zal dus weinig last hebben van de hoge temperaturen. Iedereen die deze week in de Alpen zit, geniet van de prachtige dagen die eraan komen! De weervoorspellingen voor de voorjaarsvakantie houden we voor jullie in de gaten en delen we komende week nog met je!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in