Nieuwsalert per mail ontvangen

Veel skileraren zonder werk door matige condities

De kerstvakantie is begonnen en wintersportend Nederland is weer richting de Alpen vertrokken. Door de matige seizoensstart hebben veel skigebieden pistes moeten afsluiten en de inzet van bepaalde skiliften moeten uitstellen. Er zijn zelfs skigebieden die helemaal nog niet open kunnen, vanwege het tekort aan sneeuw. Het gevolg hiervan is dat ook de skileraren zonder werk zitten en smachtend uitkijken naar winters weer. 

De skigebieden hebben afgelopen weken flink in de stress gezeten vanwege de matige sneeuwcondities. Nederlanders vroegen zich dan ook af of het wel verstandig was om richting de Alpen te vertrekken. Niet geheel onterecht, want veel skigebieden hebben nog steeds niet alle liften in gebruik genomen. Dit heeft in Reit im Winkl geresulteerd in het feit dat er circa 100 skileraren zonder werk zitten. Om toch de toeristen te kunnen verwelkomen in het skigebied, dat op een hoogte ligt van circa 696 meter, biedt het skigebied een alternatief programma aan. Hierbij ligt de focus op wandeltoeren, klimbos, segway-parcours, nordic-walking en overige buitensport activiteiten. Niet alleen Reit im Winkl heeft problemen met de opening van het skigebied, want ook andere skigebieden hebben dit probleem.

“Dit is voor ons een groot drama. Ik heb al heel lang een skischool, maar dit heb ik  nog nooit eerder meegemaakt. Uiteraard hebben wij wel eens matige sneeuwcondities gehad aan het begin van het seizoen, maar we konden altijd open gaan als skigebied”, aldus Stefan Heigenhauser.

Skilerareninformatie.nl

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in