Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Veel skigebieden ondervinden last van harde wind

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gisteravond was het al duidelijk merkbaar in de Alpen dat er een warme wind kwam opzetten. Tot circa 19.00 uur was het windstil, maar daarna trok een flinke wind door de Alpen. In de dalen was dit niet zo goed merkbaar, maar boven op de berg stonden de windvanen weer strak gespannen. Jammer genoeg heeft dit voortgezet tot vandaag, want meerdere skigebieden hebben op dit moment een aantal skiliften gesloten vanwege de sterke aanhoudende wind.

Wind is een variabele waar skigebieden jammer genoeg weinig aan kunnen doen. Veel stoeltjesliften op cruciale punten ondervinden jaarlijks meerdere keren last van de wind waardoor zij vanwege veiligheidsmaatregelen noodgedwongen de liften moeten sluiten. Ook vandaag is dit weer het geval, want wij ontvingen van blogger Monique vandaag het bericht dat in Sportgastein liften zijn gesloten. In de Zillertal Arena kleuren de pisteborden ook voor een groot deel rood waardoor de wintersporters genoodzaakt zijn om beperkt gebruik te maken van het skigebied. Ook Serfaus-Fiss-Ladis heeft een aantal skiliften moeten sluiten volgens blogger Jochem.

pistes gesloten

Hoe lang de wind aanhoudt is nog niet helemaal duidelijk, maar naar alle waarschijnlijkheid blijft dit de hele dag duren. Vanaf overmorgen staat er flinke kou op het programma voor de Oostenrijkse Alpen. Dit in combinatie met neerslag zorgt ervoor dat de wintersporters weer dik ingepakt de pistes op moeten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in