Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Vanaf 4 jaar leren skien bij de Ski Academy op Universiteit Hamburg.

Wintersportredacteur

De Ski Academy heeft afgelopen weekend een succesvol evenement neergezet bij de Universiteit Hamburg. Hierbij konden kinderen vanaf vierjarige leeftijd spelenderwijs kennis maken met wintersporten. Het instituut voor bewegingswetenschap biedt cursussen aan gericht op kinderen en volwassenen. Het jaarlijkse evenement is enorm in populariteit gestegen en trok ook dit jaar weer veel geïnteresseerden.

Een mooi voorbeeld is de vierjarige tweeling Benjamin en Felix Hilprecht die zondag aanwezig waren in de sporthal van de Universiteit Hamburg. De kinderen werden voorzien van skihelm en andere beschermende materialen en leerden spelenderwijs om te gaan met wintersportmaterialen. Kinderen kregen oefeningen waarbij balans en coördinatie verbeterd worden. De kinderen leerden trucs om snel te kunnen reageren in noodsituaties zodat ernstige ongelukken voorkomen kunnen worden. Hierbij werd er bijvoorbeeld geoefend met skateboards en andere hulpmaterialen.

Het jaarlijkse evenement van de Ski Academy is erg populair aan het worden. Volgens een studie van de Duitse Sport Universiteit van Keulen en de Stichting voor de veiligheid in het skiën, is in Hamburg 15 procent van de bevolking actieve skiërs. Veiligheid is de afgelopen jaren een belangrijk aspect geworden en hier speelt de Ski Academy goed op in.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in