Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Val Thorens wederom verkozen tot beste skidorp bij World Ski Awards

Wintersportredacteur

Voor de achtste keer werden dit jaar de World Ski Awards uitgereikt. En ook dit jaar is de winnaar geen verrassing. Al voor de zevende keer werd Val Thorens als beste skidorp verkozen. Ook andere winnaars hebben we eerder gezien.

Beste skidorp 2020

Via meerdere verkiezingen worden jaarlijks de beste skigebieden en dorpen gekozen. Bij veel awards, zoals bij de World Ski Awards, wordt gevraagd aan wintersporters om op hun favoriete skigebied te stemmen. Met ruim 700.000 volgers op haar sociale kanalen heeft Val Thorens een mega community opgebouwd. Dat Val Thorens voor de zevende keer is verkozen tot beste skidorp ter wereld, is te danken aan deze trouwe en actieve community die elke keer weer voor Val Thorens kiest én stemt!  

Niet alleen is het dorp Val Thorens geliefd onder de stemmers, ook het hotel Fahrenheit 7 in Val Thorens. Dat mag namelijk de titel ‘beste skihotel in Frankrijk 2020’ dragen.

Wintersport in Val Thorens

Val Thorens ligt op 2300 meter hoogte en is daarmee het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa. Wat betreft sneeuwzekerheid kun je dus haast niet beter zitten dan in het dorp! Val Thorens maakt deel uit van het skigebied Les Trois Vallées. Met 600 km aan pistes is dit één van de grootste skigebieden ter wereld. Val Thorens heeft alles in huis voor een fijne wintersport. Van heerlijke pistes tot gave activiteiten buiten het skiën om.

Val Thorens wintersport vakantiepark frankrijk

Nog meer winnaars

Naast de prijs voor het beste skigebied ter wereld zijn er ook nog andere awards uitgereikt. Hieronder vind je een overzicht.

  • Beste freestyle skigebied ter wereld: LAAX
  • Beste skihotel ter wereld: W Verbier
  • Beste skichalet ter wereld: Chalet Zermatt Peak
  • Beste liftbedrijf ter wereld: Bergbahnen Kitzbühel
  • Beste indoor skihal ter wereld: Ski Dubai
  • Beste reisorganisatie ter wereld: TUI

Niet alleen is er gekeken naar ‘de beste ter wereld’, maar ook naar de beste per wintersportland. Kitzbühel is bekroond tot het beste skigebied van Oostenrijk, Garmisch-Partenkirchen is het beste skigebied van Duitsland, DOLOMITES Val Gardena is de beste van Italië en LAAX de beste van Zwitserland.

Over de World Ski Awards

De World Ski Awards zijn in 2013 opgericht om de normen binnen de ski-industrie te verhogen. Alle bedrijven die achter de skigebieden zitten, worden op die manier beloond voor hun harde werken. En dat is niet voor niets. Wereldwijd zijn er naar schatting zo’n 400 miljoen skiërs en die bezoeken samen de ruim 2500 skigebieden ter wereld. De missie van de World Ski Awards is een zo eerlijk en transparant mogelijke wedstrijd, waarmee het wintersporttoerisme wordt bevorderd.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in