Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Uitgeputte off-piste skiër gered met helikopter in Montafon

politiehelikopter

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Een politiehelikopter moest gistermiddag uitrukken in Gargellen om een uitgeputte skiër op te pikken. Een Duitse wintersporters ging rond het middaguur off-piste en kon om fysieke redenen niet meer verder. Hij belde de pistereddingsdienst en de politiehelikopter werd ingezet om hem op te halen.

Via touw en helikopter opgehaald

Rond 12.25 uur ging de 53-jarige Duitser off-piste in het skigebied Gargellen in Montafon. Hij belandde op een vrij onbekend terrein en na enkele meters in de verse poedersneeuw kon de man niet meer verder. Hij bereikte zijn fysieke grenzen en kwam vast te zitten. De man schakelde de pistereddingsdienst in om uit deze positie te komen. Zij hebben een politiehelikopter ingezet om de man te redden. Via een touw werd de Duitser uit het gebied gehaald en terug naar de piste gevlogen. De man is ongedeerd gebleven.

Een dure trip…

Volgens de autoriteiten moet de Duitser erop rekenen dat de kosten voor de berging bij hem in rekening worden gebracht. Dat wordt dus waarschijnlijk een iets duurdere wintersport dan vooraf gepland…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in