Nieuwsalert per mail ontvangen

Uitbreiding Kitzsteinhorn gletsjer Gletscherjet 3+4

De eerste gletsjer van Oostenrijk werd geopend op 1965 op de Kitzenteinhorn (Zell am See – Kaprun) en nu, 50 jaar later, liggen er plannen om in de herfst van 2015 de gletsjer uit te breiden met nieuwe liften en extra piste mogelijkheden. Precies op zijn 50-jarige verjaardag zal dit gerealiseerd gaan worden en zal gaan zorgen voor een snellere en makkelijkere bereikbaarheid gedurende het hele jaar. Dit zal gerealiseerd worden middels de Gletscherjet 3 en 4. Met de aanleg van de nieuwe liften ontstaan er bredere pistes en kan er een ‘Round Trip’ gedaan worden rond de Gipfelwelt 3000. Hierbij de feiten even op een rij.

 

  • Snellere verbinding naar de gletsjer en naar de Gipfelwel 3000
  • Groot comfort
  • Grotere en bredere pistes
  • Aantrekkelijker voor families en beginnende wintersporters
  • Optimale wind en weer protectie.

Gletscherjet 3 & 4:
De Gletscherjet 3 combi-lift zal starten bij het Alpincenter. De welbekende combi-liften bieden plaats voor 10 personen per cabine en 8 personen per stoeltjeslift. De lift biedt enorme comfort voor de wintersporters en zorgt voor een snelle doorstroming van de rij bij de lift. De Gletscherjet 4 bestaat uit 10-persoons gondels en gaat over de Schmiedingerkees gletsjer naar de voet van de Kitzsteinhorn, wat op 3.000 meter hoogte ligt.

Gletsjer Round trip:
Met de komst van de nieuwe liften is de Round Trip om de Gipfelwelt 3000 mogelijk. Hierbij is het gebied een nieuwe toeristentrekker rijker wat wellicht voor een nieuwe impuls aan toeristen zal trekken.

 

 

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in