Nieuwsalert per mail ontvangen

Tweede keer WK goud voor Ligety

Na de winst in de Super G afgelopen woensdag kan Ted Ligety na vandaag het tweede goud van deze WK op zijn lijstje afvinken. Tijdens de Super-G won Ligety nog krap aan, maar vandaag tijdens de Super Combinatie was hij heer en meester. Op de afdaling van vanochtend werd hij zesde, een goede uitgangspositie voor de technisch specialist. In de nachtslalom liet hij zijn collega’s zien wie er echt de baas is en pakte hij ze stuk voor stuk terug. 

Behalve Ligety stonden ook Kostelic en Baumann op het podium met respectievelijk goud en zilver. Voor Kostelic zijn derde WK medaille en voor Oostenrijk betekende de bronzen plak de tweede medaille dit WK. De Kroaat kwam maar liefst 1.15 seconden tekort op de meester en Baumann werd net aan derde met 1.17 seconden achterstand op Ligety.

Ligety was vooraf niet zeker van zijn winst: “Vandaag was geweldig! Mijn overwinning is toch een soort van verrassing. Ik heb al jaren geen succes meer gehad in de Super Combinatie, de laatste keer was in 2006 io de Olympische Winterspelen. Ik heb gewoon zo slim mogelijk geskied, door een solide run te skiën met weinig fouten. Het was een heerlijk gevoel toen ik onderaan het groene licht zag!” Ook Kostelic was erg blij met zijn medaille: “Hoewel de Super Combinatie één van mijn beste onderdelen is, heb ik nog nooit een medaille gehaald op een WK. Dit is een bevestiging van mijn goede skiën op dit onderdeel.”

Voor de rustdag van donderdag wordt morgen de wedstrijd voor landenteams gehouden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in