Nieuwsalert per mail ontvangen

Tweede keer Olympisch Goud voor Hirscher

Wintersportredacteur

We kunnen weer trots zijn als Nederlanders. De medaille telt niet voor de Nederlandse medaillespiegel, maar onofficieel tellen we ‘m er gewoon bij. Twee keer half-Nederlands goud is een heel goud toch? Vanochtend won Marcel Hirscher voor de tweede keer deze Spelen de gouden medaille.

Na goud op de combinatie pakte Hirscher vanochtend ook nog eens goud op de reuzenslalom. Hij skiede fenomenaal en skiede maar liefst 1,27 seconde sneller dan de nummer twee, Henrik Kristoffersen. Derde werd Alexis Pinturault, met 1,31 seconde achterstand.

Risico genomen

“De wedstrijd was niet makkelijk. In de tweede run waren de omstandigheden moeilijk. Daarnaast heb ik ook fouten gemaakt. Bij de start ben ik bijna gestruikeld en daarna heb ik ook nog een paar lijnfouten gemaakt. Maar ik wist dat ik veel risico moest nemen en onder het motto ‘alles of niets’ moest skiën. En zo heb ik ook geskied”, vertelde de halve Nederlander direct na zijn winst.

 

 

Derde medaille

De Spelen zijn nog niet afgelopen voor Hirscher. Aanstaande donderdag staat de slalom op het programma. Ook daar is Hirscher favoriet en kan hij zijn derde medaille in de wacht slepen. Wij wensen hem heel veel succes!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in