Nieuwsalert per mail ontvangen

Twee skigebieden dicht door een tekort aan sneeuw

Archieffoto

Wintersportredacteur

In de Alpen kunnen we het ons niet voorstellen, maar in andere delen van de wereld ligt er te weinig sneeuw om de skigebieden open te kunnen houden. In Californië is het niet zo best besteld met de sneeuwlaag.

Al enkele jaren op rij heeft de staat een slecht jaar voor de skigebieden. Net zoals wij de afgelopen jaren weinig sneeuw hadden heeft Californië dat dit jaar weer. De sneeuwlaag is zelfs zo dun dat er twee skigebieden zijn die dicht moeten gaan.

China Peak

Het skigebied China Peak liet via Instagram weten dat het tijdelijk dichtgaat. Er ligt nu te weinig sneeuw om de pistes ook maar enigszins te kunnen prepareren, dus skiën is kansloos. Er wordt gehoopt op een goed naseizoen, dat hadden ze vorig jaar ook. Vanwege de uitblijvende sneeuwval kon het skigebied pas op 26 januari openen. Een lang seizoen is het tot nu toe dus nog niet geweest.

Dodge Ridge

Naast China Peak is ook het skigebied Dodge Ridge getroffen door de slechte omstandigheden. Normaal gesproken valt er in een seizoen daar zo’n 10 meter sneeuw. Dit jaar is de sneeuwval blijven steken op slechts 1,5 meter sneeuw. En dat is dus weer allemaal weggesmolten. Het officiële van het skigebied:

“Dodge Ridge’s lift operations will be on temporary hold while we wait for Mother Nature to deliver the next forecast of significant winter storms. Following the recent round of unseasonably warm temperatures from the past few weeks, temperatures have dropped back down to normal winter levels with shots of cold air and some light snow possible this week. The long range forecast looks like a change will occur in the latter part of February, which could potentially deliver more significant storms. Stay positive and hopeful. As always, we will keep you updated.”

We hopen dat binnenkort de skigebieden weer open gaan en dat de wintersporters weer kunnen genieten van een heerlijke laag verse poeder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in