Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

TV-kok kookt deze winter voor je in Hochfügen vanuit een pistebully

Wintersportredacteur

Culinair genot beleven op grote hoogtes? In Hochfügen kan het! Snowlicious is een pop-up concept, waarbij chef-kok Alexander Fankhauser in een pistebully de heerlijkste maaltijden op grote hoogte bereid. Een unieke proeverij op een unieke locatie, wat zoek je nog meer?

Gastronomische ervaring op grote hoogte

Sta je op de pistes, dan kun je soms stevige trek krijgen van de inspanning. Door de food truck Snowlicious op de pistes is dit probleem verholpen. Geniet van een bourgondische ervaring. Proef de vers gemaakte delicatessen bereid door TV-chefkok Alexander Fankhauser in een pistebully, kom in de stemming met muziek van bekende DJ’s die op het dak draaien en geniet van de omgeving. Al deze ingrediënten zorgen voor een onvergetelijke maaltijd. Die sluit je vervolgens af met een verkoelende cocktail van de sneeuwbar.

Hochfügen begint deze winter met een bijzondere belevenis. De food truck voorziet hongerige wintersporters in het skigebied van diverse culinaire hoogtepunten voor een aangename prijs. De Pinot Snow Truck van 435 pk is uitgerust met een professionele keuken. Dit is komende winter de werkplek van TV-kok Alexander Fankhauser. Laat je smaakpapillen verwennen en je oren genieten van de muzikale klanken. Beleef een unieke proeverij en laat alle zintuigen prikkelen.

Alexander Fankhauser

Alexander Fankhauser is geboren in 1974 en bekend op tv als een populaire celebrity chefkok. In 1999 keerde hij terug naar zijn geboorteplaats en jaagde zijn droom achterna. Hij nam het familiebedrijf van zijn ouders over en met succes. In 2005 werd hij op 31-jarige leeftijd uitgeroepen tot chef van het jaar. Fankhauser is te zien in de ORF-kookshow “Frisch kookt”. Ook is hij deze winter dus te vinden in Hochfügen. Hij zal zijn kookkunsten delen op zo’n 2.500 meter hoogte. In het winterseizoen van 2018/2019 verwent hij gasten en locals met exclusieve maaltijden. Je kunt lekker plaatsnemen op de zitkussens of stoelen.

10 verschillende locaties per jaar

De rondreizende food pistebully rijdt 10 keer dit winterseizoen door Hochfügen. Wil jij ook genieten van een unieke proeverij hoog in de bergen, bekijk dan de data hieronder.

  • 01/12/2018
  • 28/12/2018
  • 04/01/2019
  • 20/01/2019
  • 17/02/2019
  • 22/02/2019
  • 01/03/2019
  • 30/03/2019
  • 14/04/2019
  • 19/04/2019

Skigebied Hochzillertal-Hochfügen

Hochfügen maakt deel uit van het skigebied Hochzillertal-Hochfügen, dat gelegen is in het Zillertal. Het is een sneeuwzeker skigebied met een divers aanbod aan pistes. Ieder jaar behoort de bestemming dan ook tot de favorieten onder Nederlandse wintersporters. Hochzillertal-Hochfügen bestond vroeger uit drie deelgebieden, maar door de nieuwe verbindingen in de laatste jaren is alles tegenwoordig direct met elkaar verbonden.

Leef je uit op de ruim 100 pistekilometers. Niet alleen de variatie tussen blauwe, rode en zwarte pistes maakt het skigebied aantrekkelijk. Ook de moderne faciliteiten spelen een grote rol in de populariteit. De liften zijn modern en snel, waardoor je bijna niet in wachtrijen hoeft te staan. Kijk je naar het skigebied, dan wordt het grootste deel beslagen met rode pistes. Het niveau trekt dan ook meer richting het gevorderde. Gelukkig zijn er ook tal van mogelijkheden voor de beginnende skiër. Let wel op: de dalafdalingen en sommige verbindingspistes zijn niet voor onervaren weggelegd.

Hochfügen

Hochfügen ligt op 1474 meter hoogte en is een sneeuwzeker skidorp. Het is in tegenstelling tot het Hochzillertal-Hochfügen een relatief rustige en kleinschalige wintersportplaats. Vooral fanatieke wintersporters komen hier ’s winters graag. De hotels bevinden zich dichtbij de pistes, waardoor je binnen no-time het skigebied bereikt. Je kunt dus van vroeg in de ochtend tot laat in de avond lekker knallen en daarna weer de rust opzoeken in Hochfügen.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in