Nieuwsalert per mail ontvangen

Top 10 schades tijdens wintersport

Foto Skiinformatie

Een dag niet gevallen is een dag niet geleefd, zo geldt het motto veelal op wintersport. Helaas beschadigt er tijdens zo’n val vaak meer dan alleen je ego. Daar weet Europeesche Verzekeringen alles van. Net als de voorgaande jaren hebben zij een top 10 van wintersportschades samengesteld. 

Dit jaar stonden wederom de ski’s bovenaan het lijstje van meest geclaimde wintersportschades. Verrassend genoeg met een gelijk percentage als dat van vorig jaar. Met de ‘slechte’ winter die we achter de rug hebben zou je namelijk verwachten dat er meer ski’s gesneuveld zouden zijn. Wat ook opvalt is dat de helmcamera’s een stuk minder vaak geclaimd werden dan vorig jaar. Zij verliezen de derde plek aan de smartphones, die dit jaar een stuk vaker kapot gingen.

De skihelm is in percentage aardig gestegen, wat erop zou kunnen duiden dat ook wij Nederlanders meer skihelmen zijn gaan dragen. Dat zou mooi zijn, want als je op de piste kijkt zie je dat ons volkje nog aardig eigenwijs is en vaak zonder helm skiet. Anyway, de top 10 van dit jaar en top 9 van vorig jaar (vorig jaar werd een top 9 naar buiten gebracht) vind je hieronder.

top 10 wintersportschades skiinformatie

Geinig genoeg vond je in de top 9 vorig jaar nog een ‘MP3 speler’. Is dat niet iets uit de middeleeuwen?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in