Nieuwsalert per mail ontvangen

Top 10 populairste skigebieden bij de Engelse wintersporters

Bij de Engelse wintersporters is het eerste onderzoek naar buiten gekomen van de top 10 populairste skigebieden van winterseizoen 2014-2015. Hierbij zie je dat de Franse skigebieden veruit het meest in trek zijn en dat Oostenrijkse skigebieden duidelijk nog terrein kunnen winnen bij de Engelse wintersporters. De voorkeur voor Frankrijk als vakantieland is al veel langer bekend, dus de strijd gaat altijd tussen de Franse skigebieden. Wie zijn er dit jaar de uitblinkers en welke niet Franse skigebieden staan er in de top 10?  

Het onderzoek is uitgevoerd door de grootste reisorganisatie van Engeland, Iglu. Hierbij de top 10 van dit jaar.

1. Tignes

2. Val d’Isere

3. St Anton

4. Meribel

5.  Les Arcs

6.  Val Thorens

7.  Les 2 Alpes

8.  La Plagne

9.  Alpe d’Huez

10. Courchevel

Alle statistieken komen bij de grotere tour operators vandaan, waardoor het onderzoek een goed beeld schetst van de huidige markt van Engeland. Opvallend is dat Tignes dit jaar Val d’Isere voorbij is gegaan in de top 10. “We zijn als skigebied erg blij dat wij de belangrijkste bestemming voor de Engelse markt zijn geworden. 33% van onze gasten komen uit Engeland”, aldus Stephanie Aillet van het tourismebureau Tignes. Het skigebied is de afgelopen jaren veel aan het promoten in de Engelse media. Daarbij komen de speerpunten sneeuwzekerheid en beste pistes van Frankrijk duidelijk naar voren. Deze marketing campagnes lijken nu zijn vruchten af te werpen met de zeer positieve resultaten van dit onderzoek.

De grote Franse skigebieden doen het sowieso goed in de top 10. Negen skigebieden hebben het klassement veroverd en St. Anton is het enige Oostenrijkse skigebied dat in het overzicht te vinden is. Hierbij hebben zij wel direct de derde positie ingenomen, wat uiteraard een erg goed resultaat is voor een niet Frans skigebied.

Zwitserland heeft een flinke daling gezien van Engelse wintersporters. De nieuwe regelgeving en de slechte wisselkoers hebben er voor gezorgd dat veel reisorganisaties de Zwitserse skigebieden weinig aandacht hebben gegeven. De daling in het aantal wintersporters is dan ook een logisch gevolg van deze ontwikkelingen.

Top 3 Frankrijk

1. Tignes
2. Val d’Isere
3. Meribel

Top 3 Austria

1. St Anton
2. Mayrhofen
3. Lech

Top 3 Italië

1. Sauze d’Oulx
2. Cervinia
3. Selva

Top 3 Canada

1. Whistler
2. Tremblant
3. Banff

Top 3 USA

1. Breckenridge
2. Jackson Hole
3. Killington

Top 3 Andorra

1. Soldeu
2. Arinsal
3. Pas de la Casa

Top 3 Zwitserland

1. Zermatt
2. Verbier
3. Wengen

Aan Oostenrijk de taak om meer skigebieden onder de aandacht te brengen bij de Engelse wintersportdoelgroep.

Bron: Iglu

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in