Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Tiroolse drankhandelaren hebben het zwaar

In een normale winter zouden de hotels, restaurants en après-ski bars nu overuren draaien. Helaas is dat in de coronawinter van 2020/2021 helemaal anders. Het is dan wel voorjaarsvakantie, maar iedereen zit thuis en door alle lockdowns is bijna niks mogelijk. Dit alles zorgt voor grote financiële problemen bij de Tiroolse drankhandelaren.

De magazijnen zijn overvol, biervaten staan metershoog opgestapeld en bepaalde goederen komen steeds dichterbij de uiterste houdbaarheidsdatum. Het mislukte winterseizoen en de gesloten horeca en hotels leggen een zware druk op de Tiroolse drankhandelaren.

Gigavoorraad

Liters bier worden er tijdens een normaal winterseizoen gedronken. Nu staat het bier vooral te bederven, omdat er toch niemand is die het afneemt. Bijvoorbeeld in de traditionele Starkenberger brouwerij in Tarrez in het Tiroler Oberland. Daar liggen de vaten nu metershoog opgestapeld. Bier dat in oktober voor het winterseizoen werd geleverd, maar dat inmiddels allemaal is geretourneerd. Zelfs de afgelopen dagen zijn er nog vaten teruggekomen. Omdat niemand het afneemt, moet een groot deel waarschijnlijk worden vernietigd.

Omzetdaling

Brouwerijbaas Bernhard Prosser laat aan ORF.at weten er alles aan te doen zijn personeel te behouden. Op dit moment heeft het bedrijf nog niemand laten gaan, terwijl dit bij veel andere brouwerijen wel het geval is. Normaal gesproken zet Starkenberger zo’n zes miljoen euro om in een jaar. Nu is dat ruim 80% minder, omdat er alleen nog maar aan supermarkten wordt geleverd.

Oproep tot einde lockdown gastronomie

Veel drankhandelaren hebben kritiek op het huidige economisch beleid. De procedure voor het verkrijgen van een vergoeding is ingewikkeld en duurt ook nog eens ontzettend lang. De sector wordt erg hard getroffen en daarom roepen de Tiroolse drankhandelaren de politiek op een einde te maken aan de lockdown van de gastronomie. Gastronomische bedrijven en hotels moeten snel weer open, want anders zullen veel drankhandelaren en leveranciers de aankomende weken omvallen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in