Nieuwsalert per mail ontvangen

Tina Maze pakt laatste overwinning GS

De laatste wedstrijd van het World Cup seizoen is door Tina Maze succesvol afgesloten. Tijdens de 9e reuze slalom wedstrijd van het seizoen domineerde Maze wederom en sluit haar seizoen af zoals zij het 5 maanden geleden is begonnen. Vanaf de eerste wedstrijd heeft Maze is het overal klassement de leiding genomen. Ondanks de slechte en zware sneeuwcondities heeft Maze haar vijfde reuze slalom titel binnen gehaald. Met een tijd van 2:16:67 liet zij Tessa Worley (0.35 sec) en Lara Gut (1.38 sec) liet zij ruimschoots haar concurrentie achter. 

In totaal kan er gedurende het seizoen 900 punten gescoord worden voor de Reuze Slalom titel. Maze heeft dit seizoen met vijf overwinningen, drie keer op de tweede plaats en een keer op de derde plaats 800 punten binnen gesleept. Daarmee heeft Maze ook de titel “meeste Reuze Slalom podiumplaats titels” op haar naam geschreven. In het overal klassement stegen haar punten tot een toaal van 2414 punten.

“Het is een ontzettend mooi record, maar het hadden meer punten kunnen zijn als de laatste Super G en Downhill niet waren geannuleerd.” grapte Maze na haar race. “Het is een ongelooflijk seizoen voor mij geweest. Het skien ging goed en ik ben trots te mogen zeggen dat ik zowel de eerste als de laatste race van het seizoen heb gewonnen. Ik ben daarnaast ook erg trots op mijn team en fans die mij altijd hebben gesteund. Nu komt het moment dat ik van alle overwinningen kan gaan genieten.” aldus Tina Maze.

Hierbij de uiteindelijke stand van het World Cup seizen 2012-2013:

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in