Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Testplicht voor gevaccineerde en genezen wintersporters vervalt in Beieren

Ribbelpiste in sneeuwzekere skigebieden oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Eind november kwam het nieuws naar buiten dat de skigebieden in Beieren met een 2-G-Plus regel moesten gaan werken. Dat hield in dat alleen mensen die volledig gevaccineerd of genezen zijn toegang krijgen tot de skigebieden en dat zij ook nog eens een negatieve test moesten laten zien. Afgelopen weekend maakte de regering bekend dat de 2-G-Plus regel wordt omgezet in een 2-G-regel. Hiermee vervalt de testplicht voor gevaccineerde en genezen wintersporters.

2-G-regel in plaats van 2-G-Plus regel

Tot afgelopen zaterdag gold in de skigebieden van Beieren de 2-G-Plus regel, oftewel een testplicht voor gevaccineerde en genezen wintersporters. Aangezien er in het openbaar vervoer een 3-G-regel geldt en in de gastronomie een 2-G-regel, besloot de regering dat het weinig zin had om wintersporters een extra testplicht op te leggen. Bovendien is de verblijfsduur in een gondel of stoeltjeslift veel korter dan bijvoorbeeld de treinrit naar het skigebied toe. Daarom geldt in de skigebieden van Beieren sinds afgelopen weekend ook de 2-G-regel.

Meer versoepelingen

Het versoepelen van de 2-G-Plus regel tot een 2-G-regel is niet de enige versoepeling voor de skigebieden in Beieren. Waar eerder maximaal 25% van de capaciteit van gondels en stoeltjes tot 10 personen gebruikt mocht worden, mag nu 75% van de capaciteit gebruikt worden. Hiermee kunnen ze lange wachtrijen en drukte bij de dalstations verminderen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in