Nieuwsalert per mail ontvangen

Teenage Mutant Ninja Turtles nemen skigebied over

De Ninja Turtles leefden in de jaren ’90 nog in het riool, maar in hun nieuwste film zoeken ze hun heil iets hoger. De meeste opnames van de film, die in 2014 uitkomt, worden in en rond New York opgenomen. Voor een aantal shots is dat gebied niet toereikend, want daarvoor werd het Big Tupper skigebied geboekt. 

Het is de derde film in drie jaar waarin het dorp voorkomt. Twee jaar terug werden scenes van de film “About Christmas” opgenomen in het dorp en vorig jaar nog voor een tiener thriller. Een goede ontwikkeling, denkt burgemeester Paul Maroun. Hij hoopt het centrum voor special effects en dergelijke films te worden, om zo meer inkomsten te genereren.

De productiekosten van de scenes worden geschat op 6,5 miljoen dollar en de lokale bestedingen aan bijvoorbeeld eten en onderdak op 500.000 dollar. Precies het economische impuls wat het dorp nodig heeft, want het skigebied moest afgelopen september vanwege financiële problemen sluiten.

Vooralsnog zijn er geen beelden van de groene vechtschildpadden in actie, dus we zullen nog een jaartje moeten wachten. De lancering van Michael Bay’s film wordt in Nederland op 10 juli 2014 verwacht. Michael Bay is onder andere bekend van de blockbuster “Transformers”. WCAX-TV nam een kijkje in het Turtledorp.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in