Nieuwsalert per mail ontvangen

Teambuilding: slapen in je zelfgebouwde iglo

Wil jij andere ondernemers leren kennen of juist samen met jouw team een avontuur beleven dat je nooit meer zult vergeten? Dan is dit zeker weten je kans. Of je nu met je team of juist samen met een groep ondernemers komt, je bent altijd welkom. De Nederlandse Hans en Nel nodigen je graag uit om onder hun begeleiding je eigen iglo te bouwen en daarin te overnachten.

De IgloExperience

Voor de avonturiers onder ons hebben de in Oostenrijk wonende eigenaren van ‘De Berghut‘, Hans en Nel, de IgloExperience in het leven geroepen. Een super leuk initiatief dat niet weggelegd is voor koukleumen. Je kunt je opgeven als team of als ondernemer en zo een nieuwe uitdaging aangaan. De IgloExperience is een ervaring van vijf dagen, met als hoogtepunt het slapen in je zelfgebouwde iglo. De ervaring is in het leven geroepen voor ondernemers die andere ondernemers willen ontmoeten en voor teams die elkaar beter willen leren kennen.

Bij aankomst in de Berghut maak je als eventueel kennis met andere deelnemers en natuurlijk met Hans en Nel. Je hebt de mogelijkheid om nog even te skiën en in de avond eet je gezellig samen en heb je nog meer tijd om elkaar te leren kennen. “De avond voor het vertrek deel je gezamenlijk dezelfde spanning en dat maakt het natuurlijk extra leuk”, vertelt Nel. Vervolgens krijg je een veiligheidsworkshop en daarna zoek je je bed op want de volgende dag vertrek je. En dan is het zo ver, eindelijk ga je de sneeuw in met je groep en begint je avontuur vol met sneeuw, iglo’s bouwen en plezier.

igloexperience

“De iglo’s worden met een speciale Icebox gebouwd, een soort van iglo bouwkit. Hoe gaaf is het om je eigen slaapplek te maken voor de nacht?!”, vertelt Hans. “Je wordt in het diepe gegooid zonder telefoon en connectie met de buitenwereld en juist dat geeft ontzettend veel rust.”

De derde dag maak je een sneeuwschoenwandeltocht onder begeleiding van de bergwandelgids en slaap je vervolgens nog één nacht in je zelfgemaakte iglo. De voorlaatste dag breek je samen het iglokamp af en daal je met zijn allen af terug naar de Berghut. De laatste avond bestaat uit een afscheidsmaaltijd en daarnaast deel je een avond vol mooie ervaringen en nieuwe vrienden. Tot slot krijg je de volgende morgen nog een heerlijk ontbijt en is het tijd om te vertrekken. Je week vol nieuwe vrienden, inspiratie en avontuur zit er weer op. Bekijk hieronder de foto’s en video van de IgloExperience om een impressie te krijgen van de ervaring. Wil jij nou nog meer te weten komen over deze gave uitdaging? Klik dan even hier.

igloexperienceigloexperienceigloexperienceigloexperience

DroomplekAcademie

Naast de IgloExperience hebben Hans en Nel ook de DroomplekAcademie opgezet. Nadat zij zelf in 2009 uit Nederland zijn vertrokken en vervolgens de Berghut begonnen zijn, begeleiden Hans en Nel nu mensen die dat ook graag willen of helpen zij mensen die juist al een gastenverblijf hebben.

Op DroomplekAcademie.nl kan je terecht voor informatie, inspiratie en online trainingen om zo goed voorbereid te vertrekken. In het Proefhotel kan je een aantal weken met je droom aan de slag om te kijken of het echt wat is,  en dat natuurlijk onder begeleiding van Hans en Nel. Wil jij meer weten over de DroomplekAcademie? Klik dan hier!

igloexperience

Het Rauriserdal

De Berghut ligt in het Rauriserdal en daar worden ook de activiteiten uitgevoerd. Het is een redelijk klein en doodlopend dal dat overloopt in het Hohe Tauern National Park. Het dal wordt ook wel het ‘gouden dal’ genoemd vanwege het verleden als goudzoekersdal. Het knusse skigebied van Rauris bestaat uit 30 kilometer skipistes en ligt op maar vier minuten rijden van de Berghut. Naast skiën of snowboarden kun je in de winter ook rodelen, paragliden, ijsklimmen en zelfs een ritje maken met een paardenslee. Naast al deze activiteiten heeft het authentieke dorpje ook gezellige winkeltjes en restaurants waar je zeker naartoe moet zijn geweest. Vervelen zal je je hier zeker niet!

igloexperience
Skigebied Rauriser Hochalmbahnen (Foto: TVB Rauris, Florian Bachmeier)

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in