Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Taxibedrijf Uber stort zich op de wintersporter

Wintersportredacteur

Taxibedrijf Uber laat zich niet uit de weg slaan en gaat zich vanaf dit seizoen richten op wintersporters. Een niche markt waar zij naar eigen zeggen veel kansen in zien. Vanaf dit seizoen worden de eerste tests in Amerika uitgevoerd.

Uber, wie kent deze app nou niet? Nou, voor de wat oudere onder ons, dan hier een korte uitleg. Uber is een applicatie voor op je telefoon die aangeeft waar de taxi’s rijden, die zich hebben aangesloten aan Uber. Bij het openen van de app, kun je op een auto drukken en zal deze naar je toe komen. Op deze manier hoef je niet lang te wachten. De tarieven die Uber hanteert zijn lager dan de gemiddelde taxi. Ook dit is een reden waarom vele van ons een Uber-taxi uitproberen.

Niet iedereen is fan deze app. Taxi-chauffeurs zien deze app als serieuze bedreiging en hebben in december 2014 een rechtspraak aangespand tegen Uber, deze hebben zij uiteindelijk gewonnen en  sindsdien hoor je steeds minder van Uber in ons land. Toch blijft Uber wel degelijk bestaan. Vier december publiceert Uber zijn vernieuwde app : UberSKI. Heel simpel, hetzelfde concept, alleen dan in de gebergtes. Fijn als je lekker aan het après-skiën bent en je mist de laatste bus en wilt niet teveel betalen aan de taxi. Op dat moment is Uber de oplossing.

Deze winter wordt de app getest in de Verenigde staten. Auto’s met ski-koffers op het dak en sneeuwkettingen om worden iedere zaterdag richting de Wasatch Front  gestuurd om daar skiërs of snowboarders mee te nemen naar een ander skigebied in de buurt. En dit allemaal voor slechts $4,- per persoon.

uberski 2

 

Wat betekent dit nou voor ons al wintersporter? Mocht het experiment een succes zijn, wordt dan de traditionele skibus gepasseerd? De bus toch bekend om zijn geringe ruimte en zwetende aroma, kortom het wintersport gevoel! Wij houden de ontwikkelingen omtrent deze app nauwlettend in de gaten en zijn benieuwd of de UberSKI een succes wordt.

Uber ski

Een succes is deze zes-persoons stoeltjeslift.  Dit is namelijk de eerste overkapte stoeltjeslift in de VS.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in