Nieuwsalert per mail ontvangen

Talent laat van zich horen in Are

Het was tot aan het eind toe spannend vanavond tijdens de World Cup slalom voor vrouwen. Een geweldige slalom om naar te kijken, met een verrassend slotstuk. Mikaela Shiffrin pakte voor Frida Hansdotter en Tina Maze de winst in Are op de nachtslalom.

Even leek het erop dat de jonge Zweedse Eklund vandaag zou zegevieren in haar thuisland. Zij had een tijd lang de snelste tijd en vooral op het onderste gedeelte leek niemand aan haar snelheid te kunnen tippen. Wellicht waande ze zich al op het podium, maar dat mocht niet zo zijn. De laatste skiesters in de tweede run waren voornamelijk ervaren vrouwen die ervoor zorgden dat Nathalie Eklund van het podium verstoten werd. Tina Maze ging met vijf honderdste onder haar tijd door en toen leek het gedaan. Maze zou wederom de beste zijn op het onderdeel en lekker kerst kunnen vieren.

Zo dacht zij zelf ook, want het eerste wat zij in de camera zei nadat zij finishte was: “Happy Christmas”. Met haar resultaten dit seizoen kan ze zeker met een tevreden gevoel kerst gaan vieren, maar waarschijnlijk was de kerst nog beter geweest als ze ook vandaag had gewonnen. Dat was niet het geval, want Mikaela Shiffrin ging als een speer. Zeventien jaar is ze pas en daarom misschien wel het grootste talent van het World Cup circuit. Ze dook in de tweede run bijna vier tiende onder de tijd van Maze en ook de als laatste afdalende Hansdotter kwam niet aan deze tijd. Het vrolijkste kerstfeest wordt dus gevierd door de Amerikaanse.

De totale tijd van Shiffrin was 1.45.36, 0.29 seconden sneller dan Hansdotter. Met deze winst voert zij het slalomklassement sinds vandaag aan. “Ik wist niet wat er gebeurde,” zei de opgewonden Amerikaanse. Sprake van een uitgedachte strategie leek er niet te zijn. “Ik probeerde gewoon te vliegen over de sneeuw en dat lukte.”

Een mooie afsluiting van de World Cup week, deze slalom. Vanwege de kerst wordt er dit weekend niet geskied. De 28e verschijnen de vrouwen voor het eerst weer aan de start. Dan wordt de reuzenslalom in Semmering gehouden.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in