Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Streng beleid Italiaanse skigebieden tegen skiles Britse reisorganisaties

Wintersportredacteur

Ook Italiaanse skigebieden hebben aangegeven stappen te ondernemen tegen Britse touroperators wanneer zij in het desbetreffende skigebied skiles gaan geven aan hun gasten. Na de commotie in Franse skigebieden lijken de Italiaanse skigebieden een scherper beleid op te gaan stellen tegen de Britse reisorganisaties.

De Skischool Association in Piemont heeft de reisorganisaties in september te laten weten niet akkoord te gaan met deze diensten en gaven aan stappen te ondernemen wanneer dit wel geconstateerd wordt tijdens het winterseizoen 2014-2015. Naar aanleiding van deze berichten hebben verschillende organisaties aangegeven alle diensten in heel Italië te staken om mogelijke juridische stappen te voorkomen.

“Naar aanleiding van een bericht dat ontvangen is van de overheden in Italië, moeten wij tot onze spijt de Ski Hosting Service intrekken. Deze beslissing heeft gevolgen voor alle resorts in Italië en we betreuren dan ook dat wij onze gasten moeten teleurstellen.”, aldus reisorganisatie Inghams. Piemonte omvat de skigebieden van Sauze d’Oulx, Sestriere en Claviere. Of alle skigebieden in Italië een strenger beleid gaan voeren is nog niet duidelijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in