Nieuwsalert per mail ontvangen

Spieljochbahn Fügen: een nieuwe bouwupdate

spieljochbahn fügen

De Spieljochbahn in Fügen wordt vernieuwd. Het is dit jaar een van de grootste projecten in het Zillertal. Direct nadat het skigebied dicht is gegaan is er meteen hard aan de bak gedaan. De nieuwe Spieljochbahn begint nu al vorm te te krijgen. En dat moet ook wel, want zo lang duurt het niet meer voordat ‘ie zou moeten openen.

Nieuwe Spieljochbahn Fügen

Na jaren dienst was het over en uit voor de oude Spieljochbahn. In maart ging die tegen de vlakte om plaats te maken voor een moderne variant met allerlei toevoegingen en extra comfort. Voor het project wordt 40 miljoen euro uitgetrokken. Het dal-, middel- en bergstation worden helemaal opnieuw gebouwd, extra sneeuwkanonnen zijn aangeschaft en een nieuw waterreservoir wordt aangelegd.

Après-ski aan de kant

Voor de 10-persoonsgondel die gebouwd wordt moet de après-ski bar Herzal’m wijken. Het dalstation van de nieuwe lift wordt een stuk groter en omvat naar het begin van de gondel ook een sportshop. Omdat het dalstation ook iets opschuift, moest de Herzal’m weg. Leuk weetje: de Herzal’m kun je nu kopen.

Succesvolle Oostenrijkse après-ski bar te koop

Video-update nieuwe lift

De nieuwe lift krijgt nu dus echt gestalte. Zowel het dal-, middel-, en eindstation naderen de laatste fase. De liftpalen staan en ook de lifttechniek kan al worden ingebouwd. De bouwlieden hebben nog 3,5 maand en dan moet alles naar behoren werken. Op 22 december staat de opening gepland.

Verbinding Spieljoch – Hochfügen

De Spieljochbahn is al een groot project, maar de eigenaar van het skigebied heeft grotere plannen met het skigebied. In de nabije toekomst moet de Spieljoch namelijk verbonden zijn met Hochfügen middels een 3S gondel. Op de afbeelding hieronder zie je het geplande verloop.

verbinding hochfugen spieljoch

Wij kunnen niet wachten tot de verbinding gereed is!

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in