Nieuwsalert per mail ontvangen

Sölden wil af van autoprobleem

Voor wie vaker in Sölden komt zal het al vaker zijn opgevallen, de enorme drukte met de auto’s. Inmiddels zijn ze er in de plaats zelf helemaal klaar mee. Ze zijn dan ook een plan aan het maken om het probleem op te lossen. Is het einde van de verkeersdrukte dan in zicht?

Politiek

Het autoprobleem in Sölden houdt de politiek al langere tijd bezig. Na mislukte studies en discussies heeft het onderwerp even stil gelegen, maar dit is weer boven komen drijven nu het winterseizoen weer in zicht is. Inmiddels lijkt er een plan te komen om het probleem op te lossen.

Parkeerplaatsen en nieuwe straat

De oplossing van het probleem bestaat uit 2 delen. Het eerste deel van het plan is om het centrum van de zware verkeersbelasting te ontzien. Zeker tijdens het wintersportseizoen is de drukte ongekend. Daarnaast moet het centrum aantrekkelijker worden gemaakt en vriendelijker worden gemaakt voor voetgangers.

De focus van de overwegingen die worden gemaakt ligt op het parkeren, er zijn namelijk veel te weinig parkeerplaatsen. In november wordt er al een nieuwe parkeergarage geopend, maar dit lijkt onvoldoende. Daarom moet gekeken worden naar andere oplossingen. Ook wordt er gesproken over een alternatieve straat die aangelegd kan worden om het verkeer niet door het dorpscentrum te leiden.

Het idee voor de alternatieve straat ziet er op dit moment ongeveer zo uit. Zo wordt de dorpskern vermeden.

Sölden

Sölden is een mooie wintersportplaats waar bijna het hele jaar door geskied kan worden. In het skigebied vindt je aan het begin van het seizoen dan ook veel wedstrijdskiërs. De ruim 140 kilometer aan pistes zorgen voor voldoende uitdaging voor iedere wintersporter. Voor de gevorderde skiër is er ook een uitdagende FIS afdaling te vinden. Daarnaast is James Bond deze winter weer op de berg te vinden. Het dorpscentrum van Sölden bevindt zich direct aan de drukbereden hoofdstraat. Als je van de ene après-ski tent naar de andere wilt moet je oversteken. Dat zorgt er uiteraard voor dat auto’s vertraging oplopen. In de toekomst is dat hopelijk verleden tijd.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in