Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sölden maakt einde aan neerwaartse trend

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Sölden moest vorig jaar flink op de blaren zitten nadat zij een daling van 30% hadden gemeten wat betreft het aantal toeristen. Dit had vooral te maken met de enorme vermindering van het aantal Russische toeristen. Vanwege de ongunstige koers van de Russische Roebel werd een wintersportvakantie in Oostenrijk een stuk duurder voor deze doelgroep. Dit terwijl de Russen een erg belangrijke doelgroep zijn voor het populaire skigebied.

OP ZOEK NAAR ACCOMMODATIES IN SOLDEN? BEKIJK HIER DE INTERESSANTE AANBIEDINGEN VAN DIT MOMENT!

De boekingen zijn in Sölden ook aan het begin van dit winterseizoen naar tevredenheid. Vanwege de hoge ligging en de aansluiting met de gletsjer, zijn de condities in het skigebied erg goed. “We hebben bijna alle pistes kunnen openen. 100 van de 145 km pistes zijn goed geprepareerd en maakt het maken van mooie tochten mogelijk”, aldus Hansjörg Posch, manager van de skiliftmaatschappij in Sölden.

“We hopen dat we de neerwaartse trend van vorige winter hebben onderbroken”, aldus Oliver Schwarz, directeur van Ötztal Toerisme. De marketing is nu ook meer gericht op andere doelgroepen, waaronder de Zwitserse wintersporters. De cijfers tot nu toe zijn in ieder geval positief en zorgt voor een hoop positiviteit in het skigebied.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in