Nieuwsalert per mail ontvangen

Solden klaar voor opening FIS World Cup!

Op 25 en 26 oktober staat Solden weer in het teken van de eerste FIS World Cup reuzeslalom wedstrijd van het seizoen. De Rettenbachferner is er helemaal klaar voor en lijkt alleen nog afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden. Voor veel wintersporters is dit ook het startseizoen voor het nieuwe winterseizoen. Televisiezender Eurosport staat in het weekend weer in het teken van spectaculaire wedstrijden. 

De waterreservoirs van Solden zijn weer voorzien van in totaal 70.000 liter water, om de pistes te kunnen voorzien van kunstsneeuw. Daarnaast is het sneeuw van de gletsjer verplaatst naar de piste waar de wedstrijd zal gaan plaatsvinden. “We hebben jaren gehad dat er minder sneeuw op de piste lag dan nu. Tot nu toe hebben we het dus getroffen”, aldus directeur Isodere Green.

De geplande trainingen van de nationale teams zijn geannuleerd om de kwaliteit van de piste te waarborgen. Er is afgelopen dagen veel commentaar geweest vanuit de pers dat de Amerikaanse skiers voordeel zouden hebben bij de FIS World Cup opening in Solden. Het nationale Amerikaanse team heeft namelijk een samenwerking met Solden. Marcel Hirscher heeft dan ook laten weten dat er geen sprake is van een duidelijk thuisvoordeel. Hij hoopt dan ook dat het publiek voor de extra sfeer gaat zorgen voor de Oostenrijkse deelnemers.

Het evenement staat gepland op 25 en 26 oktober. Als de weergoden positief gezind zijn, dan zal het een spectaculaire start van het seizoen worden.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in