Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwzeker op vakantie, maar waar?

De wintersportvakanties, kilometers pistes, sneeuwzekerheid en de vele zonuren staan weer voor de deur. De eerste sneeuwvlokken liggen alweer op de pistes en veel wintersporters beginnen zich langzaam voor te bereiden op de wintersportvakantie. Iedereen wil altijd strak blauwe lucht en goede sneeuw, maar waar kun je het beste heen in het begin van het seizoen en waar het beste heen aan het einde van het seizoen?

Vele zullen zich afvragen wat het voordeel is van vroeg op vakantie gaan. Het struikelblok waar veel mensen tegenaan lopen is de sneeuwzekerheid zo vroeg in het seizoen. Het is elk jaar weer afwachten of er in de december maand genoeg sneeuw ligt om een week zonder zorgen te kunnen genieten. Dit zorgt voor onzekerheid en naar alle redelijkheid ook wel te begrijpen. Het advies is ook om gebieden op te zoeken die hoger gelegen liggen dan de gemiddelde gebieden. Hier gelden dezelfde regels als boeken in het naseizoen. Skigebieden waar je aan kan denken zijn:

  •  Val Thorens (Frankrijk)
  •  Tignes (Frankrijk)
  •  Zermatt (Zwitserland)
  •  Saas Fee (Zwitserland)
  •  Sölden (Oostenrijk)

Ook bestemmingen buiten Europa kunnen geboekt worden als we kijken naar sneeuwzekerheid.

Skiën in het voorseizoen?

Er zijn genoeg redenen te bedenken om tijdens het voorseizoen op wintersport te gaan.

  • Genieten van een lege en rustige piste
  • Geen lange rijen voor de lift
  • Lekker vroeg op vakantie

In vele gevallen is het ook voordelig om met het vliegtuig te gaan, zeker als we kijken naar een kort verblijf. Ga in alle rust op reis en gebruik als eerste de nieuwste materialen die je huurt voor dit seizoen. In de openingsseizoenen zijn er veel leuke festival, skitesten en wedstrijden waar je naar kan kijken.

Wintersporten in de herfst
Wintersporten in november of december, het komt weinig voor onder de Nederlanders. In deze periode is het vaak drukker op de pistes en zijn er langere wachtrijen. Als je behoefte hebt aan gezelligheid ga dan naar de opening van het seizoen in Val Thorens. Bekijk hieronder welke gebieden al open zijn.

Openingsdatum Dorp/land Skigebied Max. Hoogte skigebied Max. Aantal km piste*
22-11-2014 Val ThorensFrankrijk Les Trois Vallées 3300 m 600 km
29-11-2014 Les Deux AlpesFrankrijk Les Deux Alpes 3300 m 225 km
15-11-2014 SöldenOostenrijk Ötztal 3250 m 148 km
28-11-2014 SaalbachOostenrijk Saalbach-Hinterglemm 2096 m 200 km
06-12-2014 Gerlos Zillertal 2505 m 139 km

* De sneeuw- en weercondities kunnen ervoor zorgen dat niet alle pistes open zijn. De hoger gelegen pistes zijn vaak eerder in het seizoen al open dan de lagere pistes.Check dus altijd de actuele sneeuwhoogte en piste-condities.

Welke gebieden zijn wanneer open?
Volg het blog van Summit Travel om de openingen van alle wintersport gebieden in de gaten te houden. Zodat u niet voor dichte liften staat 😉

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in