Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie

Sneeuwverwachting loopt verder op: meer dan 1 meter sneeuw

Wintersportredacteur

Gisteren schreven we al dat het dit weekend gaat sneeuwen in de Alpen. Vandaag doen we daar een schepje sneeuw bovenop. Er wordt namelijk meer dan 1 meter sneeuw verwacht. In alle Alpenlanden komt het witte goed naar beneden als de weersverwachting zo blijft.

Vanaf donderdagavond kan de eerste sneeuw neerkomen in het westen van de Alpen. Vrijdag wordt sneeuw in alle Alpenlanden verwacht. De meeste sneeuwval staat voor zaterdag gepland, maar ook zondag en maandag kan het nog lekker doorgaan met dumpen.

Dik pak sneeuw

Gisteren spraken we nog over een halve meter sneeuw, vandaag zien de voorspellingen er een stuk heftiger uit. Zo kan er volgens Bergfex in Chamonix maar liefst 135 cm sneeuw vallen. De sneeuwgrens zakt daarbij tot 1.100 meter. WePowder heeft het zelfs over meer dan 2 meter sneeuw op de Dachstein Gletscher tot en met zondag. Dat worden sprookjesachtige taferelen!

Sneeuw in september

Hoeveel sneeuw er valt is natuurlijk nog te bezien, maar het wintersportgevoel begint bij mij in ieder geval te kriebelen als ik naar de sneeuwverwachting kijk. Sneeuw in september is overigens niet ongewoon in de Alpen. Twee jaar geleden stonden we bijvoorbeeld op een zaterdag met ons t-shirt buiten op 1.400 meter en op zondag lag er sneeuw.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in