Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwval moet kleine Salzburger skigebieden redden

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Salzburger skigebieden hebben aangegeven te hopen op meer sneeuw in januari. De boekingen zijn redelijk stabiel, maar zij zien een flinke daling in het aantal ‘dagjes’ skiërs. Bij meer sneeuwval trekt dit weer aan en kan dit tekort goedgemaakt worden volgens de skigebieden.

Het skigebied dat extreem getroffen is door de matige sneeuwcondities is familieskigebied Lofer (Pinzgau). Slechts vijf van de tien skiliften zijn geopend en zij zien hierdoor een flinke daling in de skipasverkoop. “De wintersporters die een week geboekt hebben zijn stabiel en zien wij nauwelijks verandering in vergelijking met voorgaande jaren. Alleen de dag bezoekers ontbreken en dat is toch een groot aandeel van onze omzet”, aldus Willi Leitinger van Almenwelt Lofer.

Naar verwachting gaat het deze week flink sneeuwen in de skigebieden in Salzburg. Er wordt gesproken over circa 30 tot 50 cm lokaal en dat moet ervoor zorgen dat meerdere skiliften en pistes geopend kunnen gaan worden. Een spannende periode voor de Salzburger skigebieden. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in