Nieuwsalert per mail ontvangen

Het sneeuwt in de Alpen op dit moment

We kijken op de kalender en het is vandaag 10 augustus. Het is nog bouwvak en vele Nederlanders liggen met hun kont op een ligbedje bij een strand aan de Middellandse Zee. Geen moment om aan de komende wintersport te denken zou je zeggen. Toch is de gedachte eraan niet zo heel gek, want het sneeuwt gewoon in de Alpen op dit moment. Eerlijk is eerlijk, het stelt niet veel voor, maar de bergtoppen zijn weer wit. 

Van Zwitserland naar Oostenrijk

De sneeuwwolken hangen op dit moment boven Zwitserland, waar in verschillende skigebieden boven de 2100 meter sneeuwvlokken naar beneden komen. Extreme hoeveelheden zijn het niet, maar op bijvoorbeeld de Jungfraujoch valt toch zo’n 20 centimeter sneeuw vandaag en morgen kan daar nog maximaal 15 centimeter bij komen. Vandaag zijn het de Zwitserse skigebieden die wat sneeuw ontvangen en vanaf morgen kan het ook in de hoger gelegen Oostenrijkse skigebieden gaan sneeuwen. Op de Hintertuxer gletsjer verwachten de weerzeggers morgen tot wel 20 centimeter sneeuw.

Beelden zeggen meer dan….

Om jullie te laten zien dat we geen grappen maken, hieronder enkele foto’s vanuit de skigebieden nu. Zoals we al zeiden stelt het niet zo heel veel voor, maar wit is het wel. Laat die winter maar komen!

Cervinia Ski Paradise op de grens van Zwitserland en Italië

Jungfraujoch op 2300 meter

Jungfraujoch op 2200 meter

Jungfraujoch op 3400 meter

Snel weer weg

Zoals het er nu uitziet duurt het niet lang met de sneeuwpret. Al in het weekend gaan de temperaturen weer omhoog en gaat de zon weer schijnen in veel regio’s. Dat betekent dat de sneeuw snel weer zal verdwijnen en we weer volop kunnen genieten van de bergzomer. Temperatuursverschillen van 15 graden binnen 1 dag zijn geen uitzondering.

Vroegboekkorting

Anyway, mocht dit bericht je nou helemaal in de winterstemming brengen? Bekijk dan even de vroegboekkortingen van de reisaanbieders. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze deal? Voor 196 euro inclusief skipas naar Sölden? Niet verkeerd toch?

Wij stoppen weer met kijken naar de webcams, want we krijgen al flinke winterkriebels. Fijne dag nog!

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in