Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwrijke week voor de Oostenrijkse skigebieden

Wintersportredacteur

De wintersporters die nu in de Alpen zijn hebben een sneeuwrijke week voor de boeg. Elke dag kan er lokaal sneeuw vallen en kunnen de hoeveelheden oplopen tussen de 30 en 60 cm. Heerlijk nieuws, want de pistes kunnen een vers laagje sneeuw altijd goed gebruiken. Kortom, de wintersporters die nu in de Oostenrijkse skigebieden zijn, hebben geluk.

Als je zoals ik een heel seizoen in de sneeuw werkt dan is het af en toe lekker om een paar dagen naar Nederland te vertrekken. Uiteraard is het heerlijk om 24/7 in de bergen te zijn, maar ons eigen grauwe en koude kikkerlandje bezoeken zorgt voor de perfecte afwisseling. Je verwacht dan ook compleet andere weersomstandigheden in Nederland, alleen was dat afgelopen weekend niet het geval. Zelfs in Nederland sneeuwde het toen wij gisteravond weer in de auto stapten richting Oostenrijk. Neerslag, kou en besneeuwde wegen waren dan ook de omstandigheden waar wij circa 10 uur mee te maken hadden. Het wintersportgevoel is dus eigenlijk nooit weggeweest voor mij, want we gingen van de sneeuw naar de sneeuw. Ook wel eens bijzonder.

Maar goed, allemaal leuk hoe de weersomstandigheden in Nederland zijn, maar het weer in de Oostenrijkse skigebieden is even belangrijker. Het weekend was een geweldige dag in de Alpen. Blauwe lucht in combinatie met verse sneeuw zorgde ook voor de freeriders onder ons voor een heerlijke dag. De prachtige off-piste plaatjes vlogen ons dan ook om de oren en op zulke moment baal je wel eventjes dat je niet in Oostenrijk bent.

sneeuw

Toen wij gisteren de bergpas in de Zillertal Arena opreden was het heel duidelijk. Het weer is omgeslagen en de blauwe lucht had plaatsgemaakt voor sneeuw. Er is gisteravond dan ook weer een flinke laag sneeuw gevallen en naar verwachting blijft de hele week in het teken staan van sneeuwval. De weersvoorspellingen van Snowplaza.nl geven aan dat we een sneeuwrijke week voor de boeg hebben. Een periode waarin de sneeuwbril noodzakelijk is en waarbij de zon het nauwelijks gaat winnen van de bewolking. Het is dan ook aan te raden om de oranje glazen mee de berg op te nemen zodat je de diepte op de pistes beter kunt blijven inschatten.

Een paar bekende skigebieden waar veel sneeuw gaat vallen komende dagen:

  • Ötztal: ruim 40 cm
  • Zillertal: ruim 40 cm
  • St. Anton: ruim 35 cm
  • Ischgl: ruim 35 cm
  • Obertauern: ruim 35 cm
  • Kitzbühel: ruim 30 cm
  • Saalbach Hinterglem: ruim 30 cm

Om een duidelijk beeld te geven hoe de weersomstandigheden gaan zijn, hierbij de voorspelling voor Serfaus Fiss Ladis wat concreter opgesplitst. Hierin is ook duidelijk te zien dat het een stuk kouder is geworden in Oostenrijk. Temperaturen schommelen rond de -10 graden waardoor iedereen goed ingepakt de berg op moet. Het dragen van het drielagensysteem is dan ook zeker geen overbodige luxe!

Screen Shot 2016-02-15 at 10.23.10

Bron: Snowplaza.nl

Uiteraard houden wij jullie op de hoogte van het weer in Oostenrijk. De Krokusweken zijn aangebroken dus iedereen in Nederland volgt in spanning hoe de weersomstandigheden zijn in de Alpen. Nu in ieder geval erg sneeuwrijk en hoe het er daarna uit gaat zien laten wij jullie weten!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in