Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuwkanonnen draaien testrondes in Oostenrijkse skigebieden

De Oostenrijkse skigebieden zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe winterseizoen. De temperatuur daalt geleidelijk en de gletsjers ontvangen wekelijks verse sneeuw. Allemaal signalen die uitwijzen dat de wintersportvakanties weer dichterbij komen en de sneeuwgrens weer daalt. Zo zijn deze week in veel skigebieden in Oostenrijk de sneeuwkanonnen weer uit de opslag gehaald en op de juiste posities neergezet.

Vanuit de Zillertal Arena ontvingen wij een foto van Martijn Schoufour waarop goed te zien is dat de sneeuwkanonnen weer bij de pistes geplaatst zijn. De eerst testen werden vanochtend doorlopen en alle kanonnen lijken naar behoren te werken. Ook in Zauchensee Skiparadies maken de helikopters overuren om alle sneeuwkanonnen weer werkende te krijgen. Zie onderstaande video waarin goed te zien is hoe dit in gang gezet wordt.

Schneekanonenflug ZauchenseeViele kleine gelbe Dinger fliegen heute in Zauchensee den Berg hinauf! ;)#zauchensee #skiamade #schneekanonen #ski #winteriscoming

Posted by Zauchensee Skiparadies on maandag 5 oktober 2015

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in