Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Sneeuwchaos op de autosnelwegen Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zware sneeuwval heeft donderdagochtend tot lange files geleid op de Brenner autosnelwegen (A13). Uren lang hebben auto’s en vrachtwagens stil gestaan en was er geen doorkomen aan voor de sneeuwschuivers. Door deze slechte omstandigheden is de Brenner autosnelweg momenteel afgesloten om meerdere ongevallen te voorkomen. Vrachtwagens zijn massaal op pechstroken en bij benzine stations gaan staan.

Er is momenteel veel kritiek op de vrachtwagenchauffeurs, omdat deze ongedisciplineerd rijden. “Vrachtwagens moeten in dit geval allemaal op de rechterrijbaan blijven zodat het snellere verkeer er langs kan. Momenteel proberen sommige vrachtwagens in te halen wat enorm veel risico’s met zich mee brengt”, aldus een automobilist.

Er geldt vanaf woensdag in Oost-Tirol en Karinthie al een weeralarm waarbij de bevolking gewaarschuwd wordt voor extreme omstandigheden. Ondanks deze waarschuwing vallen de problemen in Oost-Tirol tot nu toe erg mee. Wel blijven de alarmdiensten scherp, want de komende dagen zal er nog meer neerslag gaan vallen. In Karinthie bereiden ze zich momenteel voor op zware regenval en in de dalen op overstromingen en wellicht modderstromen. Voor de sneeuwval is de neerslag uiteraard ideaal, want boven de 800 meter grens valt in veel skigebieden sneeuw in Oostenrijk.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in