Nieuwsalert per mail ontvangen

Sneeuw wordt weggeblazen met helikopters Oost-Tirol

De hevige sneeuwval in Oost-Tirol heeft ook dinsdagnacht doorgezet waardoor er momenteel 3.000 huishoudens zonder stroom zitten. Het leger is nu van plan om met helikopters de sneeuw van de bomen en daken te blazen. In Karinthie heeft het nonstop gesneeuwd. De plaatsen Gitsch, Gail Valley en Lieser zitten momenteel zonder stroom. Om paniek te voorkomen wil het leger door deze actie de sneeuw van de daken en bomen af gaan blazen. Ook de mobiele netwerken liggen er door de hevige sneeuwval plaatselijk uit.

Naast helikopters zijn er 140 soldaten ingezet met graafmachines en ander materiaal. Het is belangrijk dat de enorme sneeuwmassa van de daken afgehaald worden om instortingsgevaren te voorkomen. Ook zijn er scholen gesloten, vanwege de onbereikbaarheid en stroomuitval. De basisscholen in Eisentratten en Kremsbrucke hebben laten weten de deuren niet te kunnen openen.

Hulpdiensten worden maximaal ingezet om de gestrande inwoners te voorzien van hulp. Er is in jaren niet zoveel sneeuw gevallen in zo een korte periode.

2014-02-05_110252

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in