Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Slechts 10% van de skigebieden sneeuwzeker

Wintersportredacteur

Duitsland is een flink aantal skigebieden rijk, waarvan er in een aantal gebieden nog steeds goed geskied kan worden. Of dat in de toekomst ook nog zo is? De Duitse regering heeft er geen vertrouwen in. Voorspeld wordt dat slechts 10% van de skigebieden in de toekomst sneeuwzeker is.

Experts denken dat het skitoerisme in Duitsland flinke klappen gaat krijgen. Ze gaan ervan uit dat nog maar een derde van de skigebieden kan bestaan, zelfs met de productie van kunstsneeuw. Oftewel, tweederde heeft dankzij de opwarming van de aarde geen kans meer om te overleven.

De 10% sneeuwzekerheid – of sneeuwonzekerheid – heeft alles te maken met de klimaatverandering. Toch is het lastig om te zeggen of deze voorspellingen echt uit zullen komen. Een echt nauwkeurige voorspelling over wat het klimaat van plan is, is volgens deskundigen erg moeilijk. Het zou nog erger kunnen worden voor de Duitse skigebieden of een stuk minder erg.

Politicus Markus Tressel bekritiseert in ieder geval het beleid van de Duitse regering de afgelopen jaren. “De regering slaapt al jaren als het om wintertoerisme gaat.” In plaats van verder in de skigebieden te investeren zou er geïnvesteerd moeten worden in andere vormen van wintertoerisme.

Wij hopen er natuurlijk het beste van, want een weekendje naar Duitsland om te skiën is toch heerlijk?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in