Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skiseizoen KitzSki deze zaterdag van start

Wintersportredacteur

Er is de afgelopen weken al lekker veel sneeuw gevallen in de Alpen. De sneeuwgrens lag regelmatig vrij laag, waardoor ook de lagergelegen skigebieden sneeuw hebben mogen ontvangen. Om die reden gaat het skiseizoen van KitzSki aanstaande zaterdag al van start. Vanaf dat moment kun je weer skiën op de Resterkogel.

Alleen open met natuursneeuw

Al een aantal jaar opent KitzSki als één van de eerste skigebieden zonder gletsjer een piste. Zij doen dit met sneeuw van vorig jaar (snowfarming) op de Resterkogel. De laatste jaren heeft het gebied nogal wat kritiek over de piste ontvangen. Daarom is besloten dat deze dit jaar alleen opengaat met voldoende natuursneeuw. Het was even spannend, maar gelukkig was Moeder Natuur toch goedgezind. Er is lekker veel sneeuw gevallen de afgelopen weken, waardoor de geplande opening op 24 oktober gewoon door kan gaan.

Klaar voor de winter

KitzSki is helemaal klaar voor de winter. Ondanks de huidige coronasituatie, blijft het gebied optimistisch. Natuurlijk is het spannend gezien de huidige reisadviezen van verschillende landen, maar dit betekent niet dat ze het niet zien zitten. Ze vertrouwen op grondige desinfectie van onder andere gondels met speciaal UV-C-licht en digitalisering op onder andere de toegang tot het skigebied (skipassen).

Minder dan 15 minuten in gondels

Gondels gaan deze winter sneller draaien, zodat je minder dan de kritische tijd van 15 minuten in een gondel hoeft te zitten. Ook gaan de liften eerder open, om 08.00 uur al. Op die manier kan het skigebied de toegangsstroom van bezoekers beter spreiden.

Grondige desinfectie

Net zoals alle andere gebieden, gaat ook KitzSki grondig desinfecteren om de kans op eventuele coronabesmettingen zo laag mogelijk te houden. Dit gaan zij onder andere doen met UV-C-apparaten van MCI en Planlicht. Zoals je laatst al hebt kunnen lezen, doden deze apparaten ziektekiemen en micro-organismen, zoals virussen, bacteriën en schimmels met een speciaal licht. De apparaten worden straks in lege gondels geplaatst, om deze vervolgens volledig te desinfecteren. Verder komt er een eigen teststation waar straks corona sneltests kunnen worden afgenomen.

Skipas op mobiele telefoon

In de winter van 2020/2021 ligt de focus op digitalisering in KitzSki. Het bedrijf Skidata, dat al jaren aan het gebied verbonden is, komt met een speciale app waarmee je een skipas op je telefoon kunt laden. Deze kun je vooraf online aanschaffen en daarna downloaden. De poortjes in het gebied reageren automatisch op je telefoon, zodat je deze niet steeds hoeft te ontgrendelen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in