Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skiseizoen in Australië van start met weinig sneeuw

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De afgelopen maanden hebben we in Europa veel neerslag gezien en aan het einde van de winter kwam er ook nog eens veel sneeuw naar beneden. Zelfs op de laatste dag van mei ging het nog los in de Alpen! In Australië laat de echte sneeuwval nog op zich wachten. Het skiseizoen start daar aankomend weekend, maar eigenlijk zijn de sneeuwcondities er nog niet klaar voor.

Opening tijdens King’s Birthday weekend

Traditiegetrouw openen de skigebieden in Australië tijdens het lange weekend waarin de verjaardag van de koning van Engeland wordt gevierd. In Australië wordt dat op de tweede maandag van juni gevierd en de opening van de skigebieden gaat dan ook samen met veel evenementen. Die evenementen en georganiseerde activiteiten vinden in veel skigebieden ook nog steeds plaats, maar echt veel kan er nog niet geskied worden.

Trage start van de winter

Ondanks dat er wel een beetje sneeuw is gevallen en dat er iets van kunstsneeuw gemaakt is, is het te weinig om een groot deel van de skigebieden te openen. De komende dagen zijn de temperaturen ook niet laag genoeg om veel sneeuw te produceren, dus slechts een heel beperkt deel van de skipistes is open. Het is een trage start van de winter in Australië.

Weinig open

Perisher heeft dinsdag aangekondigd open te gaan voor het feestweekend, maar eigenlijk alleen voor wat beginnende skiërs en snowboarders en wat freestylers die het niet erg vinden om omhoog te lopen voor een run. Mt Buller heeft ook wat korte hellingen geprepareerd, maar Thredbo opent geen enkele piste. Hetzelfde geldt voor Hotham, waar de liften nog niet zullen draaien. Wel kun je er terecht voor gezelligheid. Verre van ideale condities dus om te skiën nog helaas.

Groene hellingen

Een rondje langs de webcams in de Australische skigebieden laat zien hoe groen de hellingen er nog uitzien. Als het feestweekend een paar weken later was, hadden de gebieden waarschijnlijk de deuren nog niet geopend.

Perisher
Thredbo
Mt Buller

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in