Nieuwsalert per mail ontvangen

Skischolen zijn klaar voor het winterseizoen

De heerlijke winterse beelden zijn haast niet meer te missen op het internet. De Alpen zijn weer bedekt met een heerlijk pak verse sneeuw en dat betekent dat de skigebieden zich weer druk aan het voorbereiden zijn op de winter. Vaak wordt er alleen aan de skiliften gedacht wanneer er gesproken wordt over de opening van een gebied, maar wat dacht je van de skischolen? Om erachter te komen wat er allemaal komt kijken bij de voorbereiding voor skischolen hebben we gesproken met Michael Staudacher, eigenaar van Michi’s Schischule in het populaire wintersportdorp Gerlos.

Het korte gesprek heeft afgelopen zomer plaatsgevonden toen we een paar dagen in Gerlos vertoefden met een heerlijke temperatuur die schommelde rond de 25 graden. Een compleet andere belevenis, als je dit vergelijkt met het winterseizoen. Waar je in eerste instantie denkt dat Gerlos alleen geschikt is voor een wintervakantie waren wij eigenlijk na een half uur al verkocht. Overstekende koeien en prachtige gekleurde gazonnen waren het uitzicht tijdens het interview dat wij hadden met de skischooleigenaar.

Vanaf wanneer begint het seizoen voor jullie officieel?
Het is elk jaar weer afwachten hoeveel sneeuw er ligt, maar de officiële opening van Gerlos in het Zillertal Arena is 6 december. Vanaf dat moment zullen de liften openen, maar uiteraard zijn wij al maanden druk bezig met voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Het winterseizoen in Gerlos loopt tot eind maart/begin april. Wanneer het seizoen is afgesloten beginnen wij eigenlijk direct met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De eerste sollicitatiegesprekken beginnen in mei en krijgen hun vervolg in de herfstvakantie. Bij de tweede rondes wordt er direct gekeken naar de taal, ski en overige sociale vaardigheden.

Aan wat voor voorbereidingen moeten we denken bij een skischool?
In het hoofdseizoen moeten wij 100 tot 150 skileraren onderbrengen bij onze partner-accommodaties in het dorp. Wanneer alle skileraren voor het nieuwe seizoen duidelijk zijn kunnen wij al een kamerindeling maken zodat dit tijdens de drukte van het seizoen niet meer gedaan hoeft te worden. Daarnaast worden onze skileraren elk jaar voorzien van een skipak, waardoor wij in de zomer gesprekken voeren met kledingleveranciers. Wanneer we goedkeuring hebben gekregen van de grondeigenaren worden er piste voorbereidingen getroffen. Hierbij moet je denken aan het plaatsen van de skigebied en skischool mascottes, het opbouwen van de lopende banden, het plaatsen van de carrousel en het neerzetten van de reclameborden.

Zijn er ook klanten die in de zomer al hun skilessen boeken?
Gerlos is een skidorp waar veel mensen jaarlijks terugkomen. Deze mensen hebben ook altijd een voorkeur voor een bepaalde skileraar en wij kunnen dit al vooruit plannen. Door de samenwerkingen die wij hebben met verschillende hotels kunnen wij wel al een schatting maken van het aantal skileraren dat we moeten inzetten. Toch blijft het geval dat de meeste mensen op de bestemming zelf naar het kantoor lopen om daar de skilessen te boeken. Ze willen toch vaak een gevoel krijgen bij de skischool en dat krijg je via het internet een stuk minder makkelijk.

Als laatste vraag stelde wij aan Michael Staudacher of hij klaar is voor de winter, waarop hij antwoordde: “We kunnen niet wachten tot dat de eerste toeristen het dorp binnen rijden”.

Alvast je skiles in Gerlos boeken? Ga dan naar de website van Michi’s Schischule.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in