Nieuwsalert per mail ontvangen

© skiinformatie.nl

Skimerk stelt productie van nieuwe ski’s voorlopig uit

Wintersportredacteur

Niet alleen de skigebieden, maar ook de producenten van ski’s worden hard getroffen door de COVID-19 crisis. Bij skifabrikant Blizzard in het Oostenrijkse Mittersil is de vraag naar ski’s met maar liefst 25% gedaald. Om die reden stopt het bedrijf de productie voor een aantal weken.

Minder vraag

In 1945 werd Blizzard Ski opgericht door Anton Arnsteiner in Mittersil. Sindsdien produceert het bedrijf ski’s voor professionele skiërs en wintersporters zoals jij en ik. Vorig jaar produceerde en leverde Blizzard 400.000 paar ski’s. Dit jaar zijn dat er door de huidige coronacrisis maar liefst 100.000 minder.

Productiestop

Door de afnemende vraag heeft Blizzard besloten de productie voor een aantal weken stil te leggen. De laatste paar ski’s worden nog geproduceerd en afgeleverd, maar eind november gaat de fabriek tijdelijk dicht. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze pas weer draaien van 20 december 2020 tot eind februari 2021. Wel met minder uren, in januari wordt er slechts 3 dagen per week gewerkt. Met werktijdverkorting probeert men alle 220 medewerkers in dienst te houden.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in