Nieuwsalert per mail ontvangen

Skilift valt naar beneden met passagiers

Het is misschien wel een de grootste nachtmerries tijdens je wintersportvakantie. Je zit ‘rustig’ in de stoeltjeslift naar de top van de berg, en je valt ineens als een baksteen naar beneden. Dit overkwam ook Charles Jonas toen hij samen met andere skiers en boarders in de stoeltjeslift zat en deze los kwam van de kabel door een grote windvlaag. Dit ongeluk heeft precies een jaar geleden plaatsgevonden op de berg van Alta Patagonia.

 

 

De reden waarom dit nu pas online geplaatst wordt is als volgt. Na het incident kwam direct de manager van het skigebied naar hun toen om aan te geven dat de skilift pas weer in productie genomen zou worden, als de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen getroffen zijn. Nu een jaar later blijkt dat er nog steeds geen aanpassingen gedaan zijn aan de lift en dat alle wintersporters gevaar lopen. Om die reden hebben zij het filmpje online geplaatst met daarin duidelijk de verantwoordelijke bij naam genoemd.

“Het is een schandel dat een mooie stad als Bariloche dit zomaar laat gebeuren. In eerste instantie wilde wij de video niet vrijgegeven, omdat wij dacht aan een eenmalig incident waar direct maatregelen voor werden getroffen. Nu blijken er wederom ongelukken te zijn gebeurd in dezelfde lift en tot onze verbazing blijkt het dat er helemaal geen reperaties hebben plaatsgevonden.”

Het skigebied heeft nog niet gereageerd op het incident.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in