Nieuwsalert per mail ontvangen

Skileraren vaak zonder toestemming op pistes

Skileraren toestemmingVolgens voorzitter Bart Gensbichler van het ‘Landesskiverbandes’, moet er meer controle komen op het aantal buitenlandse skileraren en snowboard instructeurs die zonder toestemming lesgeven in het gebied. Elke instructeur of skigids moet een identiteitsbewijs met foto mee hebben, waarop duidelijk zichtbaar is welke opleiding de desbetreffende persoon genoten heeft. Skischolen geven aan dat hier flink misgebruik van wordt gemaakt en dat hier scherpe voorwaarden aangesteld moeten worden om oneerlijke concurrentie uit de weg te gaan.

 

 

Paul Ebner skileraar toestemmingTouroperators nemen eigen instructeurs mee:
Bart Gensbichler exploiteert een eigen skischool in HInterglemm (pinzgau): “Ik beheer samen met mijn partner een grote skischool in dit gebied en betaal een groot bedrag aan belasting aan de Oostenrijkse staat. Vanuit het buitenland zien wij niets, behalve dat alle banen zijn verdwenen. Door deze ontwikkeling zijn wij enorm op onze hoede, want wij betalen voor alles, maar vanuit het buitenland wordt er maar een beetje aangekloot” aldus Gensbichler

Het grootste probleem is dat steeds meer touroperators hun eigen leraren meenemen naar de toeristische trekpleisters. Het krijgen van les wordt hierdoor een stuk goedkoper gemaakt, waardoor er oneerlijke concurrentie ontstaat in het skigebied. Veel skischolen in gebieden bekritiseren deze illegale concurrentie en willen dat hier voorwaarden aan gesteld gaan worden.

De Deelstaatregering heeft aangekondigd om eind januari een tweede controleur in te zetten in de skigebieden die gefinancieerd wordt vanuit de geïnde boetes voor illegale ski en snowboardleraren.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in