Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden profiteren van goede weersomstandigheden

Wintersportredacteur

Wintersportliefhebbers konden afgelopen maand hun geluk niet op, want de weersomstandigheden waren ideaal. Zo heeft skigebied Verbier afgelopen weekend 2.800 mensen mogen verwelkomen. Een stijging van 25% in vergelijking met vorig jaar. 

Het weer van afgelopen zaterdag was om te dromen. Een strak blauwe hemel met een heerlijk pak verse sneeuw. “Ik heb nog nooit zo een mooie start van het seizoen meegemaakt. De sneeuwcondities zijn super en de weersomstandigheden voelde ‘voorjaarsachtig’ aan”, aldus een toerist die afgelopen weekend het gebied bezocht heeft. De toename in het aantal toeristen afgelopen weekend is voor het gebied een goede start. “De opkomst aan het begin van het seizoen is erg afhankelijk van het weer. Deze weekenden willen we komend seizoen vaker zien.”, zegt CEO Eric Balet van TELEVERBIER.

Een ander element dat bijgedragen heeft aan een goed weekend is dat veel wintersportliefhebbers hun abonnement kopen in november. Dit om de wachtrijen in de drukke december maand te ontlopen. Veel van deze wintersporters pakken meteen een dag skien mee. Wanneer het weer dit niet had toegelaten was het aantal skiers dit weekend een stuk lager geweest.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in