Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

8 skigebieden met veel rode pistes

Wintersportredacteur

Skigebieden met veel rode pistes zijn een uitkomst voor de betere en meer gevorderde wintersporter. Elke dag lekker knallen en toch nog de nodige uitdaging vinden op de pistes. Daarnaast vragen deze rode afdalingen ook nog wat van je techniek, dus dan kun je ook eindelijk eens laten zien hoe goed je nou echt kunt skiën. Waar je dit het best kunt doen? In dit artikel zetten we acht skigebieden met veel rode pistes voor je op een rijtje.

Skigebieden met rode pistes, wat betekent dat?

Er zijn meer dan genoeg skigebieden met veel rode pistes in de Alpen, wat betekent dat je als gevorderde wintersporter een ruime keus hebt voor je volgende skivakantie. Toch bestaan deze skigebieden niet alleen maar uit rode pistes, je vindt hier ook gewoon zwarte en blauwe afdalingen en soms zelfs groene. Maar wat zeggen die pistekleuren eigenlijk?

De kleur van de piste wordt bepaald door het hellingspercentage: hoe hoger dit percentage is, hoe steiler de afdaling. Groene pistes zijn het makkelijkst. En nee dit zijn geen groene grashellingen, maar afdalingen met een hellingspercentage van maximaal 10%. Perfect voor beginners om op te oefenen. Je komt ze overigens niet in alle skigebieden tegen. Blauwe afdalingen zijn daarna het makkelijkst, deze hebben een hellingspercentage van maximaal 25%. Rode pistes zijn iets moeilijker en hebben een hellingspercentage van maximaal 40%. Alles wat steiler is dan 40% krijgt de naam zwarte piste. Moet je nagaan hoe steil een piste met een hellingspercentage van 78% is…

>>> Hele steile pistes in Oostenrijk

Skigebieden met veel rode pistes

De een houdt van lekker cruisen op blauwe afdalingen, terwijl de ander liever de uitdaging aangaat op een steilere piste. Voor die laatste groep hebben we hieronder een lijstje van skigebieden met veel rode pistes gemaakt.

Ski Zillertal 3000 (AT)

Ski Zillertal 3000 is een van de Oostenrijks skigebieden met veel rode pistes. Het gebied is opgedeeld in verschillende deelgebieden, die te bereiken zijn vanuit onder andere Hintertux en Mayrhofen. Alle deelgebieden samen bieden toegang tot ruim 200 km aan pistes, waarvan 104 km rood is. In elk deelskigebied vind je dan ook een groot aanbod rode afdalingen. Een ander voordeel is dat je hier door de aanwezigheid van de Hintertuxer Gletscher 365 dagen per jaar kunt skiën. Onze tips: de rode 17a en 1 op de Hintertuxer Gletscher, pistes 76, 77 en 78 op de Eggalm en de rode afdaling 48 en 49 op de Penken.

Boek nu je wintersport naar Mayrhofen bij Sunweb inclusief skipas!

De Hintertuxer Gletscher is een van de skigebieden met veel rode pistes
De Hintertuxer Gletscher is een van de skigebieden met veel rode pistes.

Les Trois Vallées (FR)

In dit lijstje met skigebieden met veel rode pistes mag Les Trois Vallées zeker niet ontbreken. Dit Franse skigebied beschikt over een groot aantal rode afdalingen en is erg populair voor een wintersport in Frankrijk. Niet zo gek ook, want met toegang tot ruim 600 km aan pistes kan iedereen hier terecht. Hiervan is ruim 200 km rood en daarmee biedt het skigebied meer dan genoeg mogelijkheden voor de meer gevorderde wintersporters.

Zermatt (CH)

Een skivakantie in Zermatt, het skigebied van de bekende Matterhorn, is een tip voor de sportieve wintersporter. Het is een van de Zwitserse skigebieden met veel rode pistes, je vindt hier namelijk 230 km aan rode afdalingen. Maar met in totaal 350 km pistes is er eigenlijk voor ieder type wintersporter wel genoeg te doen. En de absolute tip? De rode dalafdaling vanaf de Matterhorn! Deze mag echt niet ontbreken tijdens je wintersport hier.

Vanaf de rode pistes in Zermatt heb je een prachtig uitzicht op de Matterhorn

Ski Arlberg (AT)

Ski Arlberg is een populaire bestemming onder het Nederlandse wintersportpubliek en vooral in trek bij de meer ervaren wintersporters. Het is een modern en gevarieerd skigebied met veel rode pistes, maar eigenlijk kan iedereen hier terecht voor een fijne wintersport. Je kunt skiën op ruim 300 km aan pistes, waarvan 150 km rood is. Ben je op zoek naar een uitdaging? Ski dan de legendarische Der Weiße Ring skitocht: een tocht van 22 km en 5500 hoogtemeters langs de mooiste plekjes in Lech-Zürs.

Profiteer nu van vroegboekvoordeel bij Bizztravel!

Les Portes du Soleil (FR/CH)

Een skigebied met veel rode pistes én gelegen in twee landen, dat is Les Portes du Soleil. Dit uitgestrekte skigebied ligt in zowel Frankrijk en Zwitserland en is een van de grootste gebieden ter wereld. De 600 km aan pistes bieden voor ieder wat wils. Beginnende skiërs kunnen terecht op de 320 km aan blauwe afdalingen, terwijl er voor de sportievere wintersporters 210 km aan strak geprepareerde rode pistes klaar liggen. Benieuwd naar onze tips voor deze regio? Bekijk dan onderstaande video!

Val di Fassa-Carezza (IT)

Liefhebbers van pasta, pizza en wijn die op zoek zijn naar een skigebied met veel rode pistes, kunnen terecht in Val di Fassa-Carezza. Dit sneeuwzekere skigebied heeft in totaal 107 km aan pistes, verdeeld over vijf deelgebieden. Met toegang tot in totaal ruim 55 km rode pistes is dit een absolute aanrader voor iedereen die de Italiaanse keuken met genoeg uitdaging op de pistes wil combineren. Bovendien is het ook nog eens een heel sneeuwzeker skigebied, want maar liefst 80% van de afdalingen is voorzien van sneeuwkanonnen voor kunststneeuw.

Les Quatre Vallées (CH)

Zwitserland is goed vertegenwoordigd in dit lijstje van skigebieden met veel rode pistes. Ook in Les Quatre Vallées hoef je je niet te vervelen. De 412 pistekilometers zijn verdeeld in blauwe, rode en zwarte afdalingen, waarvan rood het grootste deel vormt. Je kunt hier namelijk terecht op maar liefst 202 km aan rode pistes, dat is bijna de helft van alle pistes! Tips zijn de rode afdaling vanaf de Col des Gentianes en vanaf de Attelas. Meer informatie en tips voor een wintersport in Les Quatre Vallées zie je in de video hieronder.

Silvretta Arena Ischgl – Samnaun (AT/CH)

Het Oostenrijkse Ischgl en Zwitserse Samnaun delen samen een sneeuwzeker en populair skigebied in de Alpen. Het skigebied ligt letterlijk op de grens tussen de twee landen en de pistes liggen voor 90% boven de 2000 meter hoogte, waardoor je hier bijna altijd verzekerd bent van voldoende sneeuw. De Silvretta Arena biedt 250 km aan pistes, waarvan 150 km rood is en de rest verdeeld over blauw en zwart. Houd je van een uitdaging? Probeer dan de rode 1 vanaf de Idalp naar Ischgl maar eens in één keer naar beneden te skiën. Wedden dat je bovenbenen branden?!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in