Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift in Nassfeld volgend skiseizoen: Tröglbahn aangepakt

Wintersportredacteur

De oude 4-persoons stoeltjeslift Tröglbahn wordt vervangen door een nieuwe lift in het skigebied Nassfeld. In de zomer wordt er hard gewerkt aan deze modernisering. Vanaf de winter 2024/2025 kun je al in de gloednieuwe 6-persoons skilift stappen!

Nieuwe lift in Nassfeld: Tröglbahn

De modernisering van de Tröglbahn in Nassfeld is aan het einde van dit winterseizoen aangekondigd. De nieuwe lift krijgt allerlei updates in vergelijking tot de oude. Zo komen er onder andere weerkappen, stoelverwarming, etc. Ook worden er voorbereidingen getroffen om de stoeltjeslift voor de toekomst klaar te maken met bijvoorbeeld AI-beveiligingsmonitoring. Om rekening te houden met duurzaamheid komen er op het nieuwe bergstation zonnepanelen. In eerste instantie is er een investering van € 25 miljoen gemoeid bij deze vernieuwing.

Feiten & cijfers van de nieuwe Tröglbahn

De tijd van een ritje met de nieuwe Tröglbahn in Nassfeld is straks een stuk korter. Het kost je nog maar ruim 5 minuten in plaats van 6,5 met de oude lift uit 1985. Ook de capaciteit van de lift is verhoogd door de plek voor twee personen extra per stoeltje. Vanaf de winter 2024/2025 kunnen er zo’n 3200 personen per uur met de Tröglbahn omhoog. Het traject blijft vrijwel hetzelfde!

  • Lift: stoeltjeslift
  • Aantal personen per stoeltje: 6
  • Hoogte dalstation: 1412 meter
  • Hoogte bergstation: 1861 meter
  • Lengte traject: 1773 meter
  • Hoogteverschil: 449 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 5:30 minuten
  • Capaciteit: 3200 personen per uur

Wintersport in Nassfeld

Bij dit skiresort in Karinthië, dat ook wel Sun Ski World wordt genoemd, kun je profiteren van de voordelen van twee verschillende landen. Het skigebied ligt namelijk in Oostenrijk tegen de grens van Italië aan. De skibestemming biedt meer dan 100 kilometer pisteplezier en evenzoveel kilometer aan langlaufloipen. Voor culinair genot en gezelligheid kun je terecht bij 25 skihutten. De pistes in dit skigebied zijn voornamelijk rood en blauw, waardoor het dus perfect is voor families waarvan de kinderen toe zijn aan een beetje uitdaging. In de regio Nassfeld zijn er ook nog drie kleinere skigebieden: Weißbriach, Kötschach-Mauthen en Weissensee. Het skigebied ligt op de flanken van meerdere bergen waardoor Nassfeld een wijds karakter heeft. Het is een veelzijdig skigebied dat voor iedere wintersporter geschikt is.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in