Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebieden in Oostenrijk mogen toch open tijdens de lockdown

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Oostenrijk gaat vanaf morgen weer in lockdown, zoals afgelopen vrijdag bekend werd gemaakt. Verwacht werd dat ook de skigebieden moesten sluiten, maar vanochtend kwam via Oostenrijkse media naar buiten dat die toch open mogen blijven of het seizoen mogen starten gedurende de lockdown. Welke skigebieden open blijven of openen is nog niet bekend.

Op dit moment zijn de Oostenrijkse gletsjerskigebieden en enkele niet-gletsjerskigebieden (zoals Gurgl) open. Gedacht werd dat die gebieden hun deuren moesten sluiten vanaf maandag. Meerdere skigebieden kondigden de sluiting al aan. Van een verplichte sluiting blijkt nu toch geen geval te zijn, zo meldt de Tiroler Tageszeitung. Net zoals in de vorige harde lockdown (vanaf december vorig jaar) mogen de skigebieden openblijven. Dat betekent echter niet dat wij gedurende de lockdown ook ‘gewoon’ op vakantie kunnen. Accommodaties en horeca blijven immers gesloten.

Sport als uitzondering

De reden dat de skiliften mogen draaien is dat skiën en snowboarden als individuele sporten in de natuur worden gezien en voor sport mag je tijdens de lockdown wel je huis verlaten. De skigebieden die open zijn zullen dus met name voor de inwoners van het land geopend zijn. Uiteraard gelden dan nog steeds strenge regels. Dus om gebruik te maken van de liften moet je voldoen aan de 2-G regel en daarnaast ook een FFP2-mondkapje dragen in de gondel.

Welke skigebieden open blijven of gaan openen is op dit moment nog niet bekend. Vooralsnog hebben de meeste skigebieden aangekondigd vanaf morgen te sluiten. Navraag bij de Hintertuxer Gletscher leert dat zij nog steeds van plan zijn het skigebied te sluiten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in