Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Skigebieden in Nieuw-Zeeland vieren ‘Christmas in July’

Wintersportredacteur

Een witte kerst is waar iedereen van droomt. Maar wat doe je als het in december zomer is en winter in juli? Precies, dan gooi je alles gewoon een beetje om. Verschillende skigebieden in Nieuw-Zeeland hebben daarom afgelopen weekend kerst gevierd. Iets minder dan een half jaar te vroeg, maar who cares. Kerst kan wat ons betreft elke dag!

Zomer = winter

Aan de andere kant van de wereld loopt het seizoen precies andersom met dat van ons. Hier in Nederland is het op dit moment hartje zomer (zo’n typisch Nederlandse, met veel regen) en in Nieuw-Zeeland is het hartje winter (met héél veel sneeuw). Je vindt hier meerdere skigebieden waar je in onze zomer op de latten kunt staan.

‘Christmas in July’

Het idee om kerst te vieren in juli is niet iets dat ineens uit de lucht is komen vallen. Al sinds het eind van de 19e eeuw viert men in Nieuw-Zeeland ‘Christmas in July’. Vaak op 25 juli, precies 7 maanden na de officiële kerstviering en 5 maanden tot de volgende. Andere data zijn ook mogelijk, maar 25 juli is de populairste dag. Waarom niet precies op de helft, dus op 25 juni, zul je denken? Simpel, die datum werkt gewoon niet.

Overigens is Nieuw-Zeeland niet het enige land dat kerst viert in Juli. Ook in Australië en Zuid-Afrika gebeurt dit. Daarnaast vieren sommige Amerikanen ook kerst in juli. Wel met een andere reden: het nog eens over doen als het lekker warm is.

Net echt

Ben jij een echte kerst-fan en zet je de boom het liefst nu al op? Zet Nieuw-Zeeland dan maar op je bucketlist. In juli kun je hier op en top kerst vieren. Inclusief veel sneeuw, kerstdiners, kerstmuziek, kerstversiering en afdalen in een kerstmannen outfit. Vooral in de skigebieden Coronet Peak en The Remarkables gaan ze los met dit concept. Benieuwd hoe dit er ongeveer aan toe gaat? Je ziet het in onderstaande Facebookposts.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in