Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied verbant plastic waterflesjes

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Alleen al in het skigebied van Squaw Valley worden jaarlijks 28.000 plastic waterflesjes aan afval geproduceerd. Die flesjes eindigen overal en zeker niet alleen maar in de vuilnisbak. Tijd voor een oplossing dus: de Drink Mtn Tap.

Het skigebied in Amerika stopt met de verkoop van plastic waterflessen en heeft aangekondigd het Drink Mtn Tap programma te implementeren, dat ervoor moet zorgen dat wintersporters eerder kiezen voor herbruikbare producten. Daarvoor worden 20 nieuwe watertapsystemen aangelegd in zowel Squaw Valley en Alpine Meadows. Ook worden er speciale inklapbare en hervulbare waterflesjes verkocht voor dezelfde prijs als een normaal waterflesje. Deze flesjes kun je zo opvouwen dat ze gemakkelijk in je zak passen.

“Drink Mtn Tap houdt niet alleen 28.000 flesjes per jaar aan afval van de berg weg, maar het levert ook een kostenbesparing voor de gasten op. Zij kunnen de fles nu namelijk elke keer bijvullen met gratis water dat direct van de berg komt,” vertelt Andy Wirth, CEO van Squaw Valley Ski Holdings. Een stap in de goede richting dus. Dat vindt ook snowboardlegende Jeremy Jones die je in de bovenstaande video meer vertelt over het project.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in