Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied sluit deuren eerder vanwege regen en hoge temperaturen

De Alpen hebben het afgelopen weekend te maken gehad met regen. In het Zwitserse Engelberg viel er zelfs zoveel regen dat er niet meer geskied kan worden. Het skigebied sloot daarom gisteren zijn deuren en zoals het er niet naar uitziet gaan die deuren dit skiseizoen niet meer open voor wintersporters. 

Hoge temperaturen en neerslag

Het was vorige week een prachtige week in de Alpen. De zon liet zich veel zien en de temperatuur steeg soms tot wel 15 graden boven nul. Heerlijk terrasweer uiteraard, maar voor de sneeuwcondities is het niet ideaal. En toen het afgelopen weekend ook nog een flinke portie regen uit de hemel kwam zetten heeft de sneeuw daar helemaal onder geleden.

Voor de Brunni-Bahnen in Engelberg was de combinatie van warmte en regen een dodelijke. Zij hebben daarom gisteren besloten niet meer open te gaan voor de wintersport. Bij mooi weer blijven enkele liften nog wel open voor wandelaars, maar de wintersporters moeten hun heil ergens anders zoeken. En dat terwijl het skigebied tussen de 1.000 en 2.000 meter ligt, wat niet extreem laag is.

Het skigebied dat z’n deuren al heeft gesloten.

Gletscher

Gelukkig voor de vakantiegangers in Engelberg ligt aan de andere kant van het dorp de Titlis gletscher, waar zij tot 3.000 meter kunnen skiën. Je hoeft je vakantie dus nog niet te annuleren als je die kant op gaat.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in