Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied Hochficht bouwt 10-persoonsgondel de Reischlbergbahn

Het kleine skigebied Hochficht trekt deze zomer de portemonnee open. Zij investeren namelijk in een nieuwe LEITNER 10-persoonsgondel genaamd de Reischlbergbahn. De nieuwe lift moet zorgen voor kortere wachttijden voor de skilift en gaat voornamelijk voor skiklassen een groot voordeel zijn. Voorheen stond hier namelijk een sleeplift, wat voor klasjes niet ideaal was.

Voorheen ondervonden de skischolen veel hinder van de lange wachtrijen. Hier gaat met de gloednieuwe gondel een einde aan komen. Snelheid, comfort en design zijn belangrijke speerpunten van de nieuwe aanwinst. Op dit moment zijn de werkzaamheden in volle gang om in december 2017 voor het eerst in gebruikt genomen te kunnen worden.

Details Reischlbergbahn

De nieuwe lift wordt een hypermoderne 10-persoonsgondel en wordt gebouwd door de fabrikant LEITNER.

  • Lengte van de lift is 1.464 meter
  • Hoogteverschil is 344 meter
  • De snelheid van de lift is 6 meter per seconde
  • In totaal kunnen er 2.800 personen per uur vervoerd worden
  • Aantal cabines op de kabel: 56
  • Aantal palen: 14

Foto’s bouwwerkzaamheden

Het skigebied Hochficht

Wil je kleinschalig op vakantie gaan maar toch genieten van prachtige pistes? Dan is skigebied Hochficht ideaal! Skigebied Hochficht is het meest noordelijke skigebied van Oostenrijk en kenmerkt zich door de rust en prachtige uitzichten over het Bohmerwald. In totaal heeft het skigebied 20 kilometer aan pistes en kunnen voornamelijk beginnende skiërs en families met kinderen hier hun lol op.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in